Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provspelade i Dortmund – testas av ÖSK

I våras provspelade han med Borussia Dortmund.
Nu testar William Kvist, 18, med ÖSK - och kunde knappast ha fått en bättre start.

Annons

Vad har Champions league-tvåan Borussia Dortmund och Örebro SK gemensamt? Inte mycket, förmodligen. Men den gemensamma nämnaren som förenar klubbarna heter William Kvist.

Yttermittfältaren är född 1994 och kommer närmast från IFK Hässleholm i division 3. Men han är väl kartlagd av ÖSK-tränaren Peo Ljung sedan tidigare och har nu bjudits in för provspel.

– Jag har haft lite kontakt med Peo sedan tiden han var i HIF där han tränade mig. Sedan fick jag ett erbjudande att komma hit och lira lite en vecka. Vi har haft kontakt ett tag men man får vänta tills det finns tillfälle. Det är ändå en superettanklubb och det går inte att komma och provträna hur som helst, säger William Kvist.

På detta provspel

heter Williams medspelare Peter Samuelsson och Patrik Haginge. Tidigare i våras hette de Robert Lewandowski och Mario Götze.

– Två gånger var jag och spelade med Dortmund. De hörde av sig ganska tidigt efter tiden i HIF och jag sa: Visst, jag kan komma ner”. Så fick jag spela med A-laget och träffa spelarna. Det var en upplevelse som jag uppskattade, säger Kvist.

Men att ta plats i det stjärnspäckade laget är lättare sagt än gjort.

– De har nyss köpt in en spelare i samma ålder som mig för 100 miljoner. Så det är hård konkurrens (skratt). Man ska inte vara bättre än deras egna spelare, man ska vara mycket bättre.

Kanske blir det kontrakt med ÖSK i stället. William Kvist kommer att träna med laget under en vecka och på fredagsförmiddagen spelade ÖSK en internmatch på Grenadjärvallen. Williams lag vann med 5–1 efter att provspelaren själv svarat för ett av målen. Även spelmässigt var han ett stort utropstecken med sin tekniska och kvicka spelstil.

– Det gick bra faktiskt. Även om det är direkt efter ett uppehåll så är jag i form. Jag har hållt igång ganska mycket och det känns bra att det ger utdelning att vara ute och springa varje dag, säger Kvist.

Peo Ljung om William Kvist:

– Klart att han har talanger, definitivt. Beroende på hur det rör sig vidare i vår spelartrupp kände vi att vi ville ha en beredskap och nu passade det bra att ta in William och titta på honom. Han får en smak av ÖSK och de som inte känner honom får se vad det är för person och spelare.

Kvist gjorde första målet för segrande ”lag svart”. Därefter gjorde Lukman Murad två mål innan Peter Samuelsson och Patrik Haginge drygade ut siffrorna ytterligare. Shpetim Hasani gjorde enda målet för förlorande ”lag vit”.

Mer läsning

Annons