Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RÅP: ”Vi fick höra att vi levde”

Spelarna utskällda i halvtid. Sen klev Robert Åhman Persson fram som poängräddare för ÖSK.

Annons

Nej, det var knappast så här ÖSK-tränaren Alexander Axén hade planerat att den allsvenska säsongen skulle inledas. Redan efter knappt fem minuter tvingades Oscar Jansson plocka ut en boll ur eget nät efter ett olyckligt självmål från Erik Moberg som blivit träffad med bollen av IFK Norrköpings anfallare Christoffer Nyman. Det offensiva spelet var mer eller mindre obefintligt i första halvlek – något som spelarna fick höra av tränaren Alexander Axén i halvtid om de inte själva noterat det under matchens första 45 minuter.

- Vi fick höra att vi levde och att vi gjorde fel. Alla tog åt sig på rätt sätt och sen gick vi ut och gjorde det som vi sagt att vi ska göra. Då blev det som det blev, säger Robert Åhman Persson.

Och hårtorken fick effekt. ÖSK fick mer att säga till om i den andra akten och i den 62:a minuten kom utdelningen. Robert Åhman Persson var skoningslös när han vräkte sig upp på Daniel Björnquists höga inlägg och tryckte in kvitteringen i målvakten David Mitov Nilssons bortre hörn.

- Vi var många inne i boxen och Björnquist lägger in en bra boll. Jag kom upp bra där och tryckte in den, säger RÅP som sedan tidigare vet hur det känns att göra mål mot Peking.

- När vi spelade mot Norrköping hemma förra säsongen så rullade jag in bollen med hälen på något sätt, men det här var lite snyggare, säger han.

Men nog finns det en hel del som måste bli bättre till onsdagens hemmapremiär mot IFK Göteborg. Mot Norrköping hämtade spelfördelaren Nordin Gerzic allt som oftast bollen långt bak i en liberoposition mellan mittbackarna Erik Moberg och Eidur Sigurbjörnsson som tvingades ut på kanterna. Robert Åhman Persson menar att ingen i laget spelade som det var sagt på förhand.

- Vi var utspridda över hela banan och gjorde inte alls det vi hade kommit överens om. I och med det kom vi inte in i närkampsspelet och vårt offensiva spel är egentligen obefintlig. Norrköping gjorde vad de ville. Ruggigt dåliga första 45, säger mittfältaren, säger han.

Förutom en poäng – vad tar ni med er från premiären?

- Det är väl att vi ändå tar oss i kragen och gör en bättre andra halvlek. Sen måste vi ändå utveckla oss ännu mer. Det funkar inte att bara kasta bort första 45. Det hade lika gärna kunnat stå 3-0 så som vi uppträdde. Vi måste vara med från början och göra det vi ska.

Mer läsning

Annons