Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för snökaos – men matchen blir av

Väderleksrapporterna pratar om en halv decimeter snö under kvällens träningsmatch mellan ÖSK och Forward. Men senaste beskedet är att matchen ändå blir av.

Annons
En bild från norska högstaligan 2012 – och lika mycket snö kan det bli på Behrn arena i kväll, enligt yr.no:s prognos som förutspår uppåt fem centimeter snö under matchen.

Kvällens träningsmatchderby mellan ÖSK och Forward blir av – trots risk för snökaos.

Norska väderinstitutet yr.no uppger att det ska falla mellan 3,5 och 5,0 millimeter nederbörd över Örebro mellan 18 och 24 i kväll. Något, som i snödjup, motsvarar tio gånger så mycket. Alltså kan upp emot en decimeter snö falla över Behrn arena under kvällens träningsmatch, som startar 18.30.

Men matchen är så viktig för ÖSK att den kommer att spelas oavsett förutsättningar, enligt Forwards tränare Magnus Kihlberg.

– Som det ser ut just nu så gör vi allt vi kan för att matchen ska bli av. ÖSK ska ha plogar beredda vid sidan av planen för att få till matchen på något vis. Men blir det helt åt skogen får vi naturligtvis bryta, säger han på fredagsförmiddagen och tillägger:

– För vår del skulle vi lika gärna kunna ställa in, men för ÖSK är matchen väldigt viktig.

Forward har nämligen en mycket tunn spelartrupp just nu, och hade på fredagsförmiddagen fortfarande varken trupp eller startelva klar till kvällens match.

– Det blir hur som helst ett väldigt ungt lag, ingen som är över 19 år och max tre-fyra stycken som fick någon speltid i division 1 i fjol. Vi får helt enkelt låna in unga killar, och det är inte ultimat även om det förstås blir en rolig match för dem, säger Kihlberg.

Mer läsning

Annons