Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rumpattack på Behrn arena - 23-åring anmäld

Mannen tog sig in på planen under matchen mellan ÖSK och Helsingborg. Sprang fram mot kortsidan och visade stjärthalvorna. Han är nu misstänkt för brott mot ordningslagen.

Annons

Det var alldeles i slutet av matchen som den 23-årige mannen tog sig förbi avspärrningarna bakom ena kortsidan. Väl där knäppta han upp om livet. Drog sedan ned både pantalong och underbyxa - och blottade ändalykten. En så kallad ”mooning”.

Vakterna fick snabbt syn på mannen som dock hann utföra sin aktion innan han kort därefter kunde omhändertas.

- Såvitt jag förstår så drabbades han av någon form av sjukdom inne på planen som gjorde att det hela blev relativt odramatiskt. Ambulans fanns på plats, men det var aldrig tal om något allvarligare än så. I övrigt var det lugnt på matchen, säger vakthavande befäl på polisen Kenneth Johannesson.

Den 23-årige Örebrosupportern frihetsberövades aldrig av polisen men är nu misstänkt för brott mot ordningslagen.

- Och det är böter som är det vanliga straffet för det, säger Kenneth Johansson.

Han har dock redan straffats av ÖSK – och kan komma att stängas av från samtliga svenska arenor.

- ÖSK vill inte ha honom på arenan i framtiden, säger Marino Rahmberg, evenemangsansvarig på ÖSK.

Det klubben upprättad är en så kallad arrangörsavstängning, vilken föreningarna själva får ta till om de själva vill stänga av någon från att komma in på evenemangen. Den gäller tills vidare och fram till dess att svenska fotbollförbundet upprättar tillträdesförbud. Det kan då komma att gälla i upp till tre år, enligt 2005 års lag om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang.

Att en supporter tar sig in på planen  hör inte till vanligheterna. Trots det har just Örebro en historia av planstormning. Den första riktigt kända i sitt slag i Sverige ägde rum på Eyravallen 1970 när Göteborgsanhängare tog sig in på planen efter att ÖSK gjort 1-0 och skickat ned IFK i seriesystemet.

- Och under den tid jag varit i klubben, åtta och ett halvt år, har det aldrig hänt, konstaterar Marino Rahmberg.

Marino Rahmber g menar att det inte är särskilt konstigt att någon ta sig in på planen obemärkt. Utan förståeligt.

- Vill man så går det. Det gick att göra i VM och då går det nog att göra i allsvenskan också, säger Marino Rahmberg, säger han.

Se händelsen genom att klicka här (extern länk)!

Mer läsning

Annons