Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära var Citymålvakten ÖSK

I kväll var han en av Eskilstuna Citys bästa spelare. Men Nicklas Bergh, 31, kunde lika gärna ha spelat i ÖSK. Om City inte begärt så mycket pengar för målvakten.

Annons
Nicklas Bergh.

Det var inför förra säsongen, när ÖSK jagade en backup till Oscar Jansson, efter att Tomer Chencinski lämnat klubben och Jonas Sandqvist var på väg bort, som Nicklas Bergh var ett högaktuellt namn.

ÖSK förhandlade med Eskilstuna om den 32-årige målvakten, som tillhörde AIK 2005-2011 och gjorde sju allsvenska matcher för klubben 2008, men kom inte överens om en prislapp. Något som Citys ordförande Peter Lindqvist bekräftade för P4 Sörmland senare samma vår. – Han (Bergh) fick faktiskt en konkret förfrågan från Örebro SK i vintras och var intresserad. Men de hade inte råd att lösa honom. Hur mycket vi begärde vet jag inte, det var Laszlo (Meszaros) som skötte förhandlingarna, sa Lindqvist då.

Efter onsdagskvällens cupmatch – där Bergh, som alltså blev kvar i City, var en av hemmalagets bästa spelare i 0–2-förlusten – berättade han själv för första gången om ÖSK:s intresse.

– Det stämmer att det fördes diskussioner, även om jag inte hade någon personlig kontakt med ÖSK. Jag vet att frågan var ställd mellan klubbarna. Om det hade kommit fram till mig, att övergången hängde på mig, så hade jag accepterat alla dagar i veckan. Men hur nära det egentligen var att klubbarna kom överens, det vet jag inte, säger han.

I stället blev du kvar här, som lagkapten ...– Ja, så blev det. Det är klart att jag hellre hade velat testa högre upp igen. Och förra året blev ett tungt år för hela klubben, som man gärna hade varit utan. Men det är som det är, säger Bergh om degraderingen från division 1 till division 2.

När affären med City gick i stöpet värvade ÖSK i stället Ludwig Bergström.

Om cupförlusten mot ÖSK hade Bergh dubbla känslor. Hans lag spelade precis så cyniskt som de behövde, fick matchen dit de ville, ansåg han. Men släppte in ett slarvigt och för tidigt mål, och tog inte tillvara på de chanser som skapades.

– Man vill ju hålla 0–0 lite längre, och det första målet vi var ett sådant man inte vill släppa in. Vi blev lite bolltittande där. Min känsla är att han (Kalle Holmberg) var ensam i boxen och vi hade två-tre försvarare där. Det var lite för enkelt, säger Bergh och fortsätter:

– Målsättningen efter det blir att hålla 0–1 så länge som möjligt och ta vara på fasta situationer och slumpmöjligheter. Dit får vi matchen också, men vi lyckas inte ta vara på situationerna. Jag tycker ändå vi fick matchbilden dit vi ville, det är så här det måste se ut om man ska ha en chans att skrälla. Mycket handlar om att ligga rätt och försöka jaga. Vi visade bra attityd och mentalitet rätt igenom. Men i slutändan var ÖSK ett snäpp vassare på varenda skill och käkade upp oss.

Bergh och lagkompisarna i City får nu ladda om för division 2-match mot serieledande Södertälje FK redan på lördag. City, som låg bra med fram till sommaruppehållet, har förlorat två raka i inledningen på hösten, senast 1–6 mot Sleipner, och är nu bara tre poäng före Rynninge i mitten av tabellen.

Läs mycket mer om cupmatchen i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons