Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tacklar ÖSK avstängningarna

Skämsförlusten mot Rynninge i cupen är utagerad och lagd till handlingarna. Nu måste ÖSK upp på banan igen i söndagens möte med Varberg i superettan.

Annons
Axel Kjäll.

För första gången i seriesammanhang har Axel Kjäll huvudsansvaret för ÖSK i söndagens match. Detta efter att ordinarie huvudtränaren Peo Ljung visats upp på läktaren i den senaste seriematchen mot Hammarby (1-1).

Hur känns det att leda ÖSK för första gången ”på riktig”?- Det ska bli kul. Klart att det kommer att kännas lite tomt att inte ha Peo Ljung med på bänken. Så lite annorlunda blir det. Även om vi gör mycket matchförberedelser i dag och på hotellet i Göteborg före matchen, säger Axel Kjäll.

Peo Ljung följer med ner till Varberg men får inte vistas i omklädningsrummet från och med en och en halv timme före avspark fram till en timme efter match.

Den tredje tränarkraften Alexander Axén rapporterar ner till bänken från läktarplats, precis som vanligt, och ansluter till laget i halvtid. Kanske blir han kvar på bänken i andra halvlek.

2-1-förlusten mot division 2-laget Rynninge på torsdagen sved ordentligt hos alla svartvita.

- Det var en stor besvikelse för oss. Vi fick ta en del taktiska grejer med vissa spelare dagen efter match, både kortsiktigt men vi måste även få in det i det långsiktiga för att bli bra under hösten. Det var bra att vi fick en ögonöppnare på en del saker som man bara kan få i matchspel.

Var det dålig inställning?-  Näe…svårt att säga. Det vill jag inte tro. Vi gjorde en för dålig insats, spelarna presterade inte i närheten av vad de kan. Vi hade ett starkt lag på banan. Det var lite fiaskostämpel över det.

- Vi vill inte skylla på nåt. Det var en för dålig insats av Örebro SK 2013, fortsätter  Kjäll.

Nkili går in som mittbackÖSK tränade på Örnsro på lördagsförmiddagen. Det är inte bara Peo Ljung som är avstängd mot Varberg. Samma sak gäller för Christoffer Wiktorsson och Tobias Nilsson.

Sannolikt går Ayanda Nkili, som var avstängd mot Hammarby, in som mittback. Han testades i den rollen på lördagens träning.

- Nkili finns absolut med i planerna, säger Kjäll.

Lika troligt är det att Nordin Gerzic och Mohammed Saeid får sköta maskineriet centralt på mittfältet. 

Ny i truppen, jämfört med Hammarbymatchen, är också William Kvist.

Trolig startelva mot Varberg: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin – Kalle Holmberg, Shpetim Hasani.

På bänken: Ludwig Bergström, Daniel Björnquist, Peter Samuelson, Marcus Pode, William Atashkadeh, William Kvist, Boris Lumbana.

Avspark 16.20, söndag, på Påskbergsvallen i Varberg.

Mer läsning

Annons