Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson fixade historisk seger

Sjunde raka hemmasegern i vår. Då tangerar ÖSK sitt eget rekord från 1953/54. Tacka Peter Samuelsson för det – anfallaren nickade in 1–0 i 2–0-segern mot Örgryte.

Annons
Peter Samuelsson nickade till - igen.

Det var i 55:e minuten som ÖSK-anfallaren Peter Samuelsson tryckte in det som länge såg ut att bli matchens enda mål mot Örgryte. En klassnick efter förarbete av Ayanda Nkili och Patrik Haginge.

Nkili slog bollen i djupet, till höger, och Haginge dundrade in inlägget på en touch. Välplacerat på framstormande Samuelssons panna. Och degerforsaren gjorde tredje målet på två matcher – och det tredje någonsin i ÖSK-dress.

I fjärde och sista stopptidsminuten skrev även Kalle Holmberg in sig i målprotokollet efter en galen situationen där både William Atashkadeh och Holmberg själv prickat stolpar från nära håll.

– Jag uppfatatde ngenting utav den. MEn uppfattade att en spelare vände ryggen till när domaren började prata. Och det var Samuel. Så han såg lite skyldig ut. Jag frågade domaren efteråt och han sa att det var en liten boxningsmatch och det är klart att det ska vara rött kort i sådana fall, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung till TV4 Sport.

2–0 slutade matchen och segern var ÖSK:s femte raka i superettan, men framförallt den sjunde raka segern på hemmaplan i säsongsinledningen – vilket tangerar ÖSK:s klubbrekord från 1953/54.

Matchen i övrigt var relativt chansfattig, ÖSK vann skotten på mål med 6–1. Peo Ljung tyckte att Göteborgslagets taktik var överraskande defensiv.

– Någonstans får vi se det som en komplinmang, det tvingar oss att plocka fram det bästa ur vårt spel som vid 1–0-målet, säger Ljung till TV4 Sport och fortsätter:

– Jag hängde upp mig lite på det här inkastet de hade i första halvlek tio meter in på offensiv planhalva när de valde att kasta hem till egen målvakt. Men det är som sagt kanske någon typ av komplimang. Det är upp till oss att luckra upp det.

Mest anmärkningsvärt målen och segern i sig var istället en dubbelutvisning i 70:e minuten då ÖSK:s veteranvänsterback Samuel Wowoah och Örgrytes skyttekung Emil Karlsson båda fick rött kort efter vad som beskrevs som ett slagsmål. Båda såg dock mycket oförstående ut efteråt.

I och med segern står ÖSK på 29 poäng efter tolv omgångar av superettan, Sundsvall och Falkenberg jagar närmast bakom på 23 poäng och en match mindre spelad.

Ned till fjärde plats skiljer just nu hela tio poäng för ÖSK som inte förlorat sedan den 21 april.

Härnäst väntar Gais borta, på onsdag.

Så var matchen: Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, som också kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons