Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson lämnar ÖSK

Det har inte precis blivit något succé för Peter Samuelsson i Örebro SK.
Nu återvänder anfallaren till Degerfors IF som lånar honom under hösten.  

Annons

Nu händer det grejer i Degerfors IF. Anfallaren Kwami Karikari återvänder till AIK när lånesejouren upphör den 1 augusti. Degerfors var inte sena att agera för att fylla den blivande luckan i truppen. Blickarna ricktades mot Behrn arena och Örebro SK där Peter Samuelsson varit långt ifrån att ta en ordinarie tröja.

- Efter kontakt med AIK stog det klart att AIK ville ha tillbaka Karikari när transferfönstret öppnar 1 augusti. När vi fick det beskedet tog vi direkt kontakt med ÖSK och Peter, säger Patrik Werner till Degerfors hemsida.

Det rör sig om ett lån under höstsäsongen och Samuelsson kommer att vara spelklar för Degerfors när superettan startar igen efter uppehållet.

- Han kommer att bli spelklar från 1 augusti och kommer kunna vara med när vi möter Halmstad hemma på Stora Valla den 4 augusti, säger Werner.

Kommer tillbakaÖSK ser honom dock inte som förlorad för klubben på sikt. Tvärtom.

- Jag kommer att åka och se Degerfors matcher. Peter är vår spelare och han ska fortsätta vara det, det är tveklöst. Detta är en möjlighet för Peter att få starta matcher och få ut så mycket som möjligt av hösten, säger ÖSK-tränaren Per-Ola Ljung till ÖSK:s hemsida.

För Samuelsson blir det inte någon flytt i den bemärkelsen, detta då han alltjämt bor kvar i Degerfors. Han lämnade Dif och superettan för ÖSK inför denna säsong efter att bland annat ha gjort 32 mål på 60 matcher säsongerna 2009 och 2010.

I ÖSK har det blivit tre matcher från start och lika många inhopp. Men inga mål. Samuelsson har ännu inte fått visa upp sig i matchspel för nye ÖSK-tränaren Per-Ola Ljung, detta då han inte är helt återställd efter fotskadan han ådrog sig i hemmamatchen mot Syrianska i maj.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons