Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigurbjörnsson inte aktuell för ÖSK

Eidur Sigurbjörnsson har varit utlånad från ÖSK under säsongen. Någon återkomst är inte aktuell.
– Vi för en dialog med hans agent om det, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark.

Annons
Eidur Aron Sigurbjörnsson.

Islänningen Sigurbjörnsson kom till ÖSK under 2011 från IB Vestmannaeyja. Han hade då blivit utsedd till isländska ligans bästa back och sågs som en ersättare till utlandsproffsflyktade Michael Almebäck.

Men Sigurbjörnsson hade svårt att övertyga och under 2012 spelade han inte en enda minut med ÖSK. Till den gångna säsongen lånades han ut till sin gamla klubb och moderklubb, IB Vestmannaeyja.

Sigurbjörnsson har kontrakt även nästa säsong med ÖSK, men något spel med den allsvenska nykomlingen lär det inte bli.

– Vi för en dialog med hans agent om det. Vi diskuterar två scenarier. Det ena att han hittar en ny spelmiljö, det andra att han är kvar där han varit under året, säger Magnus Sköldmark.

Vad händer om ni inte når en lösning?

– Vi har ju ett gällande avtal med honom och hittar han inte en ny klubb vill vi förstås gärna ta en titt på honom.

Under torsdagen blev Erik Moberg, back från Åtvidaberg, klar för ÖSK. Och klubben jobbar på en lösning med Magnus Wikström.

– Han är på semester nu. Så fort han är tillbaka ska vi sätta oss ner och diskutera. Men vi vill att han ska spela nästa år också och det tror vi är ömsesidigt.

Peo Ljung i sin tur är mer eller mindre lyrisk över Wikströms prestationer det gångna året.

– Det är kul med fotboll ibland. Även om Magnus tillhör de äldre i laget så tycker jag att han har utvecklats. Han har lyft sin nivå gjort mycket poänggivande mål bland annat, säger Ljung och fortsätter:

– Han har även utvecklat sina ledaregenskaper på planen. Att vara i den delen av sin karriär och ändå utvecklas är riktigt roligt.

Däremot blir det inget med Åtvidabergsyttern Petrit Zhubi som under förra veckan bekräftade ÖSK:s intresse. Zhubi blev i dag klar för Gais i superettan.

Mer läsning

Annons