Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten aktuell för Finland

Mycket tyder på att Finland vill ha Sixten Boström som ny förbundskapten efter Stuart Baxter.
ÖSK har redan börjat titta efter hans efterträdare.

Annons
Sixten Boström förlänger med ÖSK.

Sixten Boströms succé i ÖSK och i Sverige har gjort starkt intryck på den finska landslagsledningen.

Enligt en initierad källa till NA vill Finland ha Boström som ny förbundskapten och ÖSK har redan börjat kolla runt efter tränare då de fått info om att Sixten kan försvinna.

Finns en beredskapÖSK:s sportchef Lennart Sjögren bekräftar att det inom klubben finns en beredskap ifall Boström får sitt drömjobb.

– Vi låtsas inte som det regnar. Vi måste vara på tå och den dagen det händer något måste vi ha x antal tänkbara kandidater utifrån vilka som är möjliga. Det har vi även i det här fallet, säger Sjögren.

På Boströms linjeÖSK tittar efter tränare som kan fortsätta på Boströms linje, att spela en offensiv och positiv fotboll.

ÖSK Elitfotbolls ordförande Björn Åqvist säger att han inte hört något från det finska förbundet.

– Spekulationer eller verklighet får den närmaste tiden utvisa. Men det finns ju inte så många finska tränare utanför Finland att välja på, konstaterar han.

Hur ser ni i ÖSK på situationen?– I första läget har vi ett avtal med Sixten ett år till. Fullföljer han inte sin anställning kontraktstiden ut så måste vi nå en uppgörelse som alla inblandade parter tycker är riktig och skälig.

Har ni redan nu utsett en tänkbar ersättare?– Man har ju alltid funderingar, det finns tankar, men mer än så är det inte, säger Åqvist.

Några namn?– Nej, det vill jag inte kommentera.

NA sökte på tisdagskvällen Sixten Boström utan att lyckas. Han har tidigare sagt i NA-tv:

– Det är en ära att få träna sitt landslag. Visst skulle det vara roligt att någon gång i framtiden få vara förbundskapten för Finland. I princip ett erbjudande man inte kan tacka nej till.

Det senaste året har Sixten Boström haft sin finska kollega Lars Mosander som assisterande tränare i ÖSK. Om förbundsjobb väntar är det troligt att duon kommer att fortsätta kampera ihop i Finland.

Det var på tisdagseftermiddagen som Finska bollförbundet meddelade att förre ÖSK-spelaren och tränaren Stuart Baxter lämnar sin post som Finlands förbundskapten. Britten Baxter har lett det finska landslaget sedan 2008 med blandade resultat. I det pågående EM-kvalet har Finland i praktiken bränt sina chanser att kvala in till slutspelet.

Baxter ersätts tillfälligt av sin assisterande förbundskapten Olli Huttunen som kommer att leda laget i nästa EM-kvalmatch mot San Marino den 17 november.

Nästa år ska Finland möta Sverige två gånger i EM-kvalet – med Sixten Boström som förbundskapten?

Klicka på länken under bilden till höger för att se Boströms uttalande i NA-tv. Landslagssnacket kommer cirka 2.10 in i inslaget.

Mer läsning

Annons