Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: "Ett steg framåt"

Ny förlust mot Elfsborg. Men efteråt ville ÖSK-tränaren lyfta fram de positiva bitarna:
- Spelmässigt var det ett stort steg framåt för oss, säger Sixten Boström.

Annons

Det han främst gillade var den gedigna laginsatsen.

- Vi var klart mer taggade nu än senast. Det var ett ÖSK som ville mycket. Alla kämpade och jobbade för varandra som ett lag, säger Sixten Boström

- Vi hade också en del målchanser men tyvärr går bollen inte vår väg.

Han gjorde bara ett enda byte. Josef Ibrahim ersatte Robin Staaf med sju minuter kvar.

- Vi var på gång hela andra halvlek och hade bra tryck på Elfsborg. Jag såg att alla spelare var med i matchen. Det var viktigt att de som var på planen fick med sig den känslan, den kan vi bygga vidare på, motiverar han.

För ÖSK-tränaren kom kapningen av Paulinho i 70:e minuten att bli avgörande för slutet av matchen.

- Elfsborg gjorde helt rätt som kapade vår spelare. På så sätt fick de ett långt stopp och kunde pusta ut. Efter det uppehållet kom Elfsborg in i halvleken.

Fyra raka förluster och inte en seger på fem omgångar. Är det kris i ÖSK?

- Du får tycka vad du vill. För oss är det viktigaste att vi börjar jobba från grunden igen. Vi kan bara fokusera på att det ska vända, helst redan i nästa match.

Hur känns det att Europaspelet kommer nu på torsdag?- Det här var ett bra genrep. Om vi kan fortsätta höja oss kan det bli riktigt bra mot Sarajevo. I det här läget är det nästan skönt att vi får chansen att hitta vårt spel i Europa. Men det är klart att några färre skador hade underlättat, säger Sixten Boström och syftar på frånvaron av Andreas Haddad, Patrik Anttonen och William Atashkadeh.

Dessutom gör han ett tillägg:

- Jag hoppas många ÖSK-supportrar sluter upp på torsdag. Jag vill inte uppleva att vi har två bortamatcher, säger Boström väl medveten att det kan komma många bosnier till Behrn arena. 

Mer läsning

Annons