Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: "Finns glädje i truppen"

ÖSK lämnar träningsturneringen i Finland med två segrar och en förlust. För ÖSK-tränaren Sixten Boström fanns ändå viktigare detaljer än själva resultatet.

Annons
Denis Abdulahi och Boris Lumbana skojar under en uppvärmning i Seinäjoki.

Under fyra intensiva dagar i Seinäjoki har årets tre första matcher avverkats. Dessutom har truppen fått mycket tid tillsammans utanför planen.

- Allt har gått som vi planerat i förväg. Klart jag är nöjd då, ler Sixten Boström.

Vad är du mest nöjd med?- Frånsett 20-25 minuter i slutet mot HJK har vi spelat stabilt i alla tre matcherna. Dessutom har alla fått tid ute på planen och ingen åker hem med någon ny skada.

Den avslutande segern mot Finska vinterlandslaget blev en perfekt slutpunkt.

- Det är ändå ett lag med många bra spelare vi slår. Vi slumrar till lite i början men har annars full kontroll.

- Dessutom var det ett bra test för oss att få möta ett lag som ligger på kontring. Precis så brukar det ofta kunna se ut när vi spelar hemma på Behrn arena i allsvenskan.

Inget beslut änNyförvärvet Armend Alimi glänste med två mål, varav ett på en snygg frispark.

- Han är en av dem vi gett ansvaret att ta frisparkar. I alla fall så här i början av säsongen. Vi som sett honom på träning har redan märkt vilken kvalité han har.

Testspelande mittbacken Ilir Berisha fick åter ta plats bredvid Magnus Wikström i mittförsvaret. Han var stark i närkamperna, bröt både längs marken och i luften även om han fick en varning genom att dra ner en anfallare på väg igenom. Dessutom bidrog han med flera säkra uppspel. Kort sagt: det positiva intrycket förstärktes.

- Han klarade sig bra i dag igen, medger Sixten Boström utan att kunna ge något besked om mittbacken ska kontrakteras.

- Vi har inte haft tid att sitta ner och prata kontrakt här i Finland. Vi får därför åka hem och fatta ett beslut i lugn och ro.

Högt i takÄven om det spelmässiga fungerat oväntat bra för att vara så tidigt på säsongen är det en helt annan detalj som varit mest påtaglig under dagarna i Finland. Det är ÖSK-truppens goda humör – både på och vid sidan av planen. Enligt ÖSK-tränaren är det resultatet av en medveten strategi att bygga en ny laganda.

- Vi har lagt mycket tid på att prata inom gruppen. Det är högt i tak. Alla ska få säga vad de tycker innan vi bestämmer något. Om det varit något problem tar vi upp det direkt, säger Sixten Boström.

- Jag håller med om att det finns en klar glädje i hela truppen. Och den är på en bra nivå eftersom alla lyckas slå om till full koncentration och fokus när det krävs.

Mer läsning

Annons