Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Grahn ville väcka oss

En snöplig prestigeförlust mot finska mästarna HJK Helsingfors. Då skämtade ÖSK-tränaren till det:
- Det var nog viktare för dem att vinna än för mig, säger han.

Annons

HJK var en tuff motståndare för ÖSK i inledningen av träningsturneringen i Seinäjoki. Dels för att laget ägnat natten och förmiddagen innan avspark till resan, dels för att HJK kommit längre i sin försäsong.

- Jag tycker ändå vår första halvlek var hyfsat okej. Men vi hade problem i positionsspelet vilket är ganska förståeligt med tanke på alla våra nya spelare, säger Sixten Boström.

ÖSK tog ledningen genom nyförvärvet Peter Samuelsson. Men efter paus matades man betydligt spelmässigt. Och i matchens sista minuter kunde HJK både kvittera och nicka in segermålet.

- Det syntes att resan satt i benen på spelarna. Trots att vi gjorde många byten blev det inte direkt rappare ute på planen.

Regerande mästareHJK är regerande serie- och cupmästare. Ett möte mot ÖSK lett av Sixten Boström innebär alltid viss prestige. Men efteråt tonade ÖSK-tränaren ner det nesliga i uddamålsförlusten.

- För mig var resultatet inte viktigt. Jag vet ändå vad jag har. Men för dem var det nog viktigare, ler Boström efteråt.

Stark i närkampAngående mittbacken Ilir Berishas provspel var han försiktigt positiv efteråt.

- Han var stark i närkamperna och hade ett bra positionsspel trots så lite träning med laget. Men i stora delar helt okej.

Vad händer nu?- Jag vill nog se honom lite till. Kanske i någon mer match här i Seinäjoki. Men visst var det en positiv insats i kväll.

Grahn visade attitydOm stjärnförvärvet Tobias Grahns halvtimme på planen:

- Han har bara gjort en träning med oss än så det går inte att förvänta sig något särskilt än. Men han kom in och visade med sin tackling som gav gult kort att han ville väcka laget. Sån attityd behöver vi, säger Sixten Boström.

Mer läsning

Annons