Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sixten har vårt förtroende"

Det stormar i ÖSK. Men ordförande Björn Åqvist sprider lugn och har fullt förtroende för tränare Sixten Boström.
– Det finns ingen anledning att ifrågasätta honom nu, säger Åqvist.

Annons
Björn Åqvist, ordförande ÖSK elitfotboll.

Efter femte raka förlusten i allsvenskan mot Gais på söndagen och sjätte raka matchen utan seger har allt fler röster ifrågasatt ÖSK-tränaren Sixten Boström. ÖSK upplever sin kanske tyngsta period under Boströms ledning sedan han kom till klubben inför säsongen 2008.

Tvekar inteUnder söndagen och måndagen strömmade läsarkommentarerna in på na.se som krävde finländarens avgång efter 4–1-förlusten borta mot Gais.

Men ordförande Björn Åqvist tvekar inte när NA frågar om Sixten Boströms status i klubben.

– Jag tycker inte att man ska bedöma en tränare efter de fem senaste matcherna.

Har Sixten Boström styrelsens förtroende?– Ja.

Kan du utveckla?– Han har vårt fulla förtroende och jag tycker inte det finns anledning att ifrågasätta honom nu. Och glöm inte de framgångar som vi har haft med Sixten, säger han och fortsätter:

– Det vi i styrelsen kan göra är att skapa stabilitet och ramar. Laget och ledarna runt omkring behöver trygghet och stabilitet just nu när det går lite tyngre.

Tidigare under säsongen gick rösterna varma för att ÖSK skulle förlänga kontraktet med Sixten Boström, vars kontrakt med klubben går ut efter säsongen.

Hur går det med tränarfrågan?– Vi för fortfarande samtal med Sixten, men har ingen fastställt tidsplan för när det ska vara klart.

Björn Åqvist ser positivt på all kritik som har framförts under de senaste veckorna, när resultaten inte gått som på räls.

– Det är naturligt att folk kritiserar när det går tungt. Fotbollen engagerar oerhört många i Örebro och det är glädjande att det finns ett sånt engagemang. Jag förstår de som är besvikna och som hade hoppats på mer.

– Det finns perioder då det går lite lättare och när det går tyngre. Just nu har vi lite stolpe ut, säger Björn Åqvist.

Mer läsning

Annons