Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten inte nöjd med Valdet

En i det närmaste perfekt första halvlek.
Förstörd av några ruggiga felbeslut på en kvart.
- Vad jag tycker om Valdets insatser vid baklängesmålen? Jag är inte nöjd med dem, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Annons

Valdet Rama hade en huvudroll i varje halvlek. I den första i positiv mening. Efter 36 minuter fälld av Joona Toivio. Straffen bombade han själv i mål.

En minut efter paus drällde han med bollen på egen planhalva. Blev avklädd och i nästa sekund sköt James Keene 1-1.

- Precis det vi pratat om i paus att inte låta hända. Vi visste att Djurgården skulle komma ut hårt, sätta press precis som i första halvlek. Då får man inte tappa boll i det läget för att man ställer sig och dribblar, säger Sixten Boström.

"Han var ju där, men gjorde inget"

Eländet inte över därmed. Det hade bara börjat. I 52:a minuten fick Mohammed Saeid en varning. Mindre än en minut senare en till. Båda på mittplan.

- Den första varningen var kanske lite tveksam. Den andra var okej. Tråkigt för ”Mo”, och självklart blev det svårare för oss efter det, säger Boström.

Saeid möjligen ursäktad av orutin, och garanterat bedrövad i efterhand. ÖSK valde 4-4-1 efter utvisningen, drog ned Valdet Rama och Kalle Holmberg på kanterna.

Djurgården bytte in Christer Youssef efter exakt en timmes spel. Ett offensivt och grymt lyckat byte. En och en halv minut senare kunde Youssef rulla in 2-1, klent uppvaktad av Valdet Rama.

- Det var Valdets spelare i det läget, och han var ju där, men gjorde inget, konstaterar Sixten Boström.

"Fick några halvchanser"

Som fem minuter senare plockade av Rama och Kalle Holmberg, skickade in debutanten Christoffer Wiktorsson som vänsterback och Kushtrim Lushtaku som högerlöpare. Samuel Wowoah upp på mitten.

- Vi fick till några halvchanser i slutet, och kunde med lite tur fått med en poäng.

Sixten Boström försökte se det som var positivt, främst andra halvan av första halvlek. Men medgav utan omsvep också att situationen just nu är tuff. Tre poäng på sju matcher, ingen vinst hittills, och en skadelista som omöjliggör storas ommöbleringar.

- Vi har åter tre spelare födda på 90-talet i startelvan, och har haft som mest sju på planen samtidigt. Det är nyttigt för dem, en fas i utvecklingen. Men det går inte att begära för mycket av dem heller. Självklart är det så att skador på sju-åtta spelare som normalt är högaktuella för en startelva påverkar oss. Det vore väldigt konstigt annars, säger Boström.

"Fortsätta jobba"

- Det vi kan göra är att fortsätta jobba med de detaljer som inte fungerar, och förhoppningsvis blir situationen med skador bättre allt eftersom tiden går. Men den prestation vi gör före paus är väldigt bra, och det ska vi ta med oss och utveckla vidare.

Krisstämpeln är ofrånkomlig, tabelljumbo efter sju omgångar. Någonstans måste ÖSK börja vinna.

- Mycket handlar förstås om självförtroende. Det är inte det bästa just nu. Men på samma sätt som det snabbt kan vända nedåt kan det också vända åt rätt håll. Vi måste fortsätta tro på det vi gör, och jobba på att göra det lite bättre.

Mer läsning

Annons