Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Jag ska sluta skrämmas

I halvtid varnade ÖSK-tränaren sina spelare för att Trelleborg är starka i inledningen av andra halvlek. En dryg kvart senare hade gästerna hämtat in ett tvåmålsunderläge.
– Jag ska sluta säga sånt. Vi blev onödigt rädda, säger Sixten Boström.

Annons
Sixten Boström förlänger med ÖSK.

Efter en böljande och underhållande första halvlek gick ÖSK till pausvila i en till synes betryggande 2–0-ledning. Men tränaren Sixten Boström visste vad som var att vänta. Av Trelleborgs 14 mål under våren hade elva fallit den första kvarten i andra halvlek.

– Jag snackade därför om detta i omklädningsrummet, hur viktigt det var att stå emot de 15 första minuterna efter paus, säger ÖSK-tränaren.

Men redan efter en dryg minut reducerade Trelleborg. En kvart senare var det kvitterat. Precis vad Sixten Boström varnat för.

– I och med att vi pratat om det tror jag chocken satte sig ännu hårdare. Vi blev onödigt rädda i vårt spel. Det blev det en mental grej även om de gör två fina mål, säger Sixten Boström.

– Spelarna sa till mig efteråt att jag ska sluta säga vad de ska vara rädda för. Det kanske bara är bättre att gå ut och köra på, säger han på halvt skämt, halvt allvar.

Prahl trodde på chansenFör hans kollega i Trelleborg hade intrycken från första halvlek inte orsakat någon uppgivenhet, trots det resultatmässiga underläget.

– Vi hade många avslut och flest skott på mål. Det kunde stått 2–2 eller 2–0 till oss i paus. Det är inte ofta man skapar så många bra målchanser borta mot ÖSK som vi gjorde. Vi kände därför att vi fortfarande hade en bra chans, säger Tom Prahl.

Han ville bara få sina spelare att sluta dutta med bollen i trängda lägen och ställa om lite snabbare i djupled.

– Efter våra två snabba mål trodde jag faktiskt vi skulle klara av det här. Hade vi lyckats hålla tiden ut kunde det blivit en vändning som gett oss en energikick för många framtida matcher. Nu blev det inte mycket att glädja sig åt även om vi har positiva bitar att ta med oss, säger Tom Prahl.

William jobbat hårtSixten Boström var förstås nöjd med det sena segermålet.

– Magnus Wikström visar varför han är kapten och tar ansvar för laget. Men det var också viktigt att vi vände en match som var på väg att glida ifrån oss.

– Och det var förstås roligt att både William Atashkadeh och Kushtrim Lushtaku fick göra sina första mål i allsvenskan. William har jobbat hårt för att slå sig in i laget.

Mindre nöjd var ÖSK-tränaren med inledningarna i båda halvlekarna.

– Vi hade svårt att få igång vårt eget spel. Passningsspelet var inte som det ska och vi tvingades hela tiden jobba oss in i matchen. Det måste vi förbättra, säger Sixten Boström.

Almebäck spelklar i veckanHan bytte ut högerbacken Patrik Anttonen med en ond ljumske. Och redan före avspark hade beslutet tagits att vila mittbacken Michael Almebäck som inte kände sig helt bra i sitt skadade lår.

– Vi ville inte riskera något. Mikael kan tänkas bli spelbar den här veckan. Men vi får se om det blir redan till onsdag eller på lördag.

Hur tycker du Patrik Haginge skötte sin uppgift som mittback?– Han gjorde det bra största delen av matchen. Han och Magnus Wikström hade bra koll på deras topp Fredrik Jensen som är tung att möta. Sedan blev det kanske lite jobbigt när hela laget sjönk onödigt långt bakåt.

Hur stor betydelse har segern för den fortsatta veckan?– Det blir ju helt klart lättare att förbereda sig inför onsdagen. Och återhämtningen sker troligen lite snabbare hos alla spelare, ler Sixten Boström.

Mer läsning