Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: "Publiken svek oss"

Besviken över resultatet – men framför allt med hemmapublikens inställning.
– Den svek oss i dag, säger Sixten Boström.

Annons

ÖSK-tränaren tog självmant till orda på den efterföljande pressträffen.

– Jag är besviken på örebroarna. Varför kom det inte fler för att stötta oss i kväll, säger han om publiksiffran på knappt 6 000 åskådare.

– Vilket tabelläge ska vi ha för att man ska orka komma hit? Kylan är ingen ursäkt. Jag tror örebroarna har tillräckligt varma jackor för att klara den.

Han kritiserade också den del av publiken som vid flertalet tillfällen buade åt ÖSK-spelarnas agerande och när laget lämnade planen efter första halvlek.

– Alla spelare kan göra misstag. Ingen blir bättre av att få höra burop. Jag anser att örebroarna svek oss i dag, säger Sixten Boström.

Två spelare kom till spel skadade. Roni Porokara plågades av ryggskott som han fick borta mot Gais. Och Nordin Gerziz skadades matchdagen.

– Jag chansade med båda från start, säger Sixten Boström.

Varför chansade du med Gerzic?

– Det var inte en chansning i negativ bemärkelse. Han tyckte han kunde spela och han ville. Vi bedömde det gemensamt. Han är också viktig i vårt spel och skadan var svår att bedöma direkt på morgonen.

Efter den tuffa inledningen på matchen tog ÖSK över taktpinnen allt mer.

– För oss var det ändå viktigt att inte bli för ivriga i vår jakt på kvitteringsmål. I paus sa jag till spelarna att tro på vår spelstil och hela tiden behålla kylan, säger Sixten Boström.

Mot slutet skapade ÖSK en rad chanser med en man mer på planen.

– Vi kunde gjort både det andra och tredje målet. Men det blir inte mål innan bollen är i mål. Vi får sikta på matchboll nummer två på måndag mot Göteborg.

Ville spelarna för mycket så att det låste sig?– Nej, vi var inriktade på att göra en bättre match spelmässigt än mot Gais. Det gjorde vi. Vi har nu varit så länge i den här positionen att spelarna inte blir blockerade av tabelläget. De är bra på att koncentrera sig på den egna prestationen.

Mer läsning

Annons