Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Supportrarna borde stödja spelarna

Redan utbuade och nedskrivna.
När ÖSK-spelarna dessutom möttes av en banderoll inne på egna arenan gick tränaren Sixten Boström till attack.
– Folk borde förstå: Vill man vara en supporter ska man stödja spelarna, säger han.

Annons

Efter söndagsförmiddagens matchförberedande träning var ÖSK-tränaren Sixten Boström mycket fåordig om den banderoll som satts upp av ÖSK-supportrar inne på Behrn arena natten mot söndagen, men som hade tagits ned innan träningen.

– Jag har inte sett den och vill inte kommentera den, säger han.

Burop undanbedesDäremot vände han sig kraftigt mot det han tycker är negativt supporterskap. Att laget buats ut under matcher och att supportrar i olika forum på internet framför kritiska åsikter om laget och enskilda spelare.

– Jag förstår att folk är besvikna, men de borde förstå: Vill man vara en supporter ska man stödja spelarna. Jag tycker att det ligger i ordet ”supporter”, i dess engelska betydelse, att man stöttar de på planen. På mig som tränare kan de hacka, jag kan ta hur mycket skit som helst, men spelarna behöver stöd i det här läget. Det är den vägen vi måste ta för att ta oss ur den här situationen, säger Sixten.

Ogillar läsarkommentarer

ÖSK-tränaren vänder sig också mot att NA i lördagstidningen valde att publicera ett antal läsarkommenterar från na.se i papperstidningen, där det framkom åsikter både för och emot att sparka Boström.

– Ni ger stöd åt det negativa genom att publicera sånt. Ni vet ju inte vem som står bakom, en person kan ju ha skrivit alla kommentarerna, säger han.

Är det inte viktigt att spegla kritiken som finns?– Bara för att andra skriver saker behöver inte ni gå i samma fotspår. De som vill att ÖSK ska spela i allsvenskan, och det tror jag de flesta vill, borde i stället sluta upp bakom spelarna.

Hur borde supportrarna agera om du fick välja?– Som jag sa. De borde stödja spelarna.

Försöker du skydda spelarna från den negativa stämningen?– Hur skulle jag göra det? Ta hem dem till mig och låsa in dem där? Det är klart att jag kan skydda spelarna här inne, säger Sixten och pekar mot omklädningsrummet.

– Men jag kan inte skydda dem mot allt som sägs och skrivs utanför. Jag kan inte förbjuda dem att läsa tidningar och gå ut på internet. Hur skulle jag kontrollera att ett sånt förbud efterlevs?

Mer läsning

Annons