Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten tvekar om provspelare

Gårdagens träning var det sista tillfället för de två provspelande ghananerna att imponera på Sixten Boström.
Men ÖSK-tränaren verkade inte nämnvärt imponerad av vare sig mittbacken Alex Agorbia eller mittfältaren Rennell Adjetey.

Annons

Däremot kan det bli aktuellt med andra provspelare framöver.

Rennell Adjetey var i Sverige och spelade Gothia cup 2008 och provtränade därefter med FC Köpenhamn. Han och Alex Agorbia har spelat i samma lag hemma i Ghana. Inför Örebrovistelsen har de varit i kontakt med andra allsvenska ghananer, som de känner sedan tidigare.

– Vi har pratat med Reuben Ayarna i Gais och Zakaria Abdullai i Gefle. De har gett oss råd och har sagt att vi ska komma till Sverige och spela, säger Alex Agorbia.

"ÖSK ett bra lag"

Trots bara tre träningar under veckan har de fått ett bra intryck av såväl ÖSK som Sixten Boström.

– Det är ett bra lag och en bra tränare. Han ger oss bra instruktioner, vi lär oss mycket, säger Rennell Adjetey.

Duon hoppas på att få fortsätta i ÖSK – men Sixten Boström är mer försiktig.

Om Alex Agorbia:– Under veckan har det synts att det här är en lite för hög nivå för honom. Det är ingen spelare som skulle gå in i laget direkt. Han är lite långsam och har problem med passningsspelet, men han är bra i närkamperna.

Om Rennell Adjetey:– Han har klarat sig bättre. Han har ett bra öga och ser situationer relativt snabbt. Kan spela på 1-2 tillslag och trivs på små ytor. Men han har problem med längre passningar. Fast det finns fotboll i honom.

Vad händer nu?– Vi ska ta en diskussion, vi tränare och ledningen, så får vi se vad som händer, säger Boström.

Den amerikanske collegespelaren Austin Berry har tränat med ÖSK under en veckas tid. I Berrys fall kan en transfer inte bli aktuell förrän efter säsongen, då amerikanen ska tillbaka till USA och slutföra sina studier.

– Austin är en rejäl mittback, som jobbar hårt. Som många amerikaner har han huvudet på rätt ställe, det är en bra egenskap. Nu vet vi vad han står för. Men i dagsläget är han ju inte aktuell, säger Boström.

Att ÖSK-tränaren gärna ser förstärkningar till framför allt backlinjen är ingen hemlighet. Och kanske kommer det dyka upp fler spelare som vill visa upp sig.

– Det kommer säkert komma fler provspelare framöver, säger Sixten Boström.

Mer läsning

Annons