Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: "Utvisningen avgjorde"

Ännu en gång fick Sixten Boström se sitt lag tappa ledning till förlust. Utvisningen på Eidur Sigbjörnsson blev avgörande.

Annons

Det såg länge ut som om ÖSK skulle bryta förlustsviten. Gästande Malmö, utan skyttekungen Mathias Ranégie, hade svårt att skapa målchanser medan hemmalaget pepprade avslut mot osäkre Dejan Garaca.

– Vi gör en väldigt bra match och har bra koll i 70 minuter. Men efter utvisningen och Wikströms skada tvingas vi omorganisera, till exempel får vi spela med två mittfältare i backlinjen, säger Boström.

Svag domarinsatsRedan i den 16:e matchminuten varnades Sigbjörnsson efter en tilltrasslad situation vid sidlinjen. Och med 20 minuter kvar av ordinarie matchtid satsade islänningen våldsamt i en flygande tackling mot Tobias Malm. Visserligen utan att träffa men domare Martin Strömbergsson plockade åter fram det gula kortet ur bröstfickan.

– I den första situationen var det egentligen Paulinho som ska varnas. Den andra såg jag inte ordentligt, men den var mer än tolkningsfråga. Så sammantaget tycker jag inte han borde blivit utvisad, säger Boström som inte var nöjd med domare Strömbergsson insats.

– Han lade till fem minuters tillägg för säkerhetens skull, så Malmö hann med att sätta 2–1-målet också.

Mer läsning

Annons