Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Vi saknade en ledare

Skador och avstängningar satte ner ÖSK:s slagstyrka mot Elfsborg. Men det var främst en detalj ÖSK-tränaren saknade:
– Vi hade ingen ledare på planen i dag, säger Sixten Boström.

Annons

Boråslagets seger var odiskutabel. Det var båda lagens tränare ense om efteråt även om mungiporna pekade åt olika håll.

– Jag är fantastiskt nöjd. Vi spelade perfekt bortaplansfotboll. Mina spelare tog kloka och bra beslut ute på planen, säger Jörgen Lennartsson, Elfsborgs tränare.

– Vi vill förstås underhålla vår publik med roligt spel på hemmaplan. Men vi behöver inte alltid ta med det till bortaplan. Det försöker vi jobba med den här säsongen.

ÖSK-tränarens analys:

– Vi hade för dålig rörelse långa stunder. Vi fick aldrig igång vårt eget spel och hotade Elfsborg väldigt sällan, medger Sixten Boström.

Tidigt målStefan Ishizakis tidiga ledningsmål angav tonen.

– Det kom snöpligt och gjorde förstås inte saken lättare för oss, säger Sixten Boström och syftar på lagets förutsättningar inför avspark.

– Man måste komma ihåg att vi har flera spelare skadade och två av våra mest erfarna avstängda i Magnus Wikström och Tobias Grahn. Det märktes. Vi hade ingen ledare på planen som tog tag i spelet.

Ännu utan segerI och med förlusten ligger ÖSK sist i allsvenskan. Och laget väntar ännu på en seger.

– Varje match har sin egen historia, det går inte att bunta ihop de fem första omgångarna med en enkel förklaring. Vi har varit nära tre poäng i några av matcherna. För oss är det viktigaste att jobba vidare och utveckla vårt eget spel. Klarar vi komma upp till den nivå vi vet vi kan prestera på så kommer också segrarna, det är jag övertygad om, säger Sixten Boström.

I avstängde lagkaptenen Wikströms frånvaro fick Boris Lumbana åter chansen i mittförsvaret. Senast var mot Åtvidaberg i premiären.

– Boris skötte sig bra i dag. Jag tycker han fick onödigt mycket skit på sig efter Åtvidabergsmatchen. Det är alltid enkelt att skylla på en spelare, men om man analyserar den insatsen ser man att vi brast på många andra håll också. Boris har jobbat på starkt och var värd en ny chans, förklarar Sixten Boström sitt val av mittback.

Rama utbyttFjolårets bäste målskytt Valdet Rama plockades av planen redan i den 54:e minuten. Förklaringen till det är kortfattad:

– Jag bytte ut honom. Det säger kanske något om vad jag tyckte om hans insats, säger Sixten Boström.

ÖSK-tränaren hittade ändå ljusglimtar i förlustmatchen.

– Josef Ibrahim gjorde ett piggt inhopp. Samtidigt passar det honom att komma in i en sån här match när vi bara måste satsa allt framåt.

– Dessutom hade vi ett tag sju spelare på planen samtidigt som är födda på 90-talet. På lång sikt måste det vara positivt för klubbens framtid.

Astvald skadadMarcus Astvald tvingades bryta matchen på grund av skada.

– Första diagnosen pekar på en lättare bristining i baksidan av låret. Han hade dessutom varit sjuk några dagar innan. Det kan ha spelat in. Synd om Marcus som gjort det bra så här långt i år. Vi får kolla hur illa det är senare i veckan, berättar Sixten Boström.

Mer läsning

Annons