Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: Vi ska tacka publiken 

Tack vare AIK:s seger mot Elfsborg i går blir det omöjligt för boråsarna att nå tredjeplatsen. ÖSK är därmed klara för spel i Europa nästa säsong.
– Underbart, helt otroligt skönt, jublar Sixten Boström.

Annons
Sixten Boström förlänger med ÖSK.

Dagens match mot IFK Göteborg är alltså av uteslutande akademiskt intresse för ÖSK. Efter en rekordlång allsvensk säsong kan de svartvita slappna av och njuta de två sista omgångarna. Tränare Boström var märkbart nöjd när NA talade med honom på söndagskvällen.

– Jag har inte vågat tänka i de här banorna, det är en fantastisk prestation, säger Boström.

– Nu ska vi avsluta säsongen positivt och tacka vår hemmapublik med en bra match.

I ÖSK är spelmotorn Nordin Gerzic tillbaka i fräscht skick, han genomförde söndagens träningspass utan problem. Michael Almebäck har däremot haft feber i veckan men kommer troligtvis kunna spela mot Göteborg. Dessutom stod Erik Nilsson över söndagens träning på grund av förkylning. Men de osäkra korten oroar av förståeliga skäl inte ÖSK.

– Nu slipper vi spela med kniven mot strupen, det hade känts försmädligt att mista tredjeplatsen i slutet av säsongen när vi legat trea så länge, erkänner John Alvbåge.

Lång och svår vägTredjeplatsen innebär att ÖSK får chansen till Europaspel nästa säsong och det kommer onekligen bli en inspirerande utmaning för de svartvita. Spelarna är dock medvetna om att vägen till kontinentens storlag är lång.

– Vi kommer väl att få möta isländska, kazakstanska eller liknande lag på vägen och de kan säkert vara hur bra som helst. Det är en tuff väg men samtidigt väldigt rolig.

- Det var inget man förväntade sig när man kom tillbaka till ÖSK, men redan inför förra säsongen sa jag till killarna i laget att det inte fanns något allsvenskt lag med bättre trupp, säger Alvbåge.

– Samtidigt har det här inte varit någon perfekt säsong, vi vill mer och kommer inte att nöja oss.

Matchguide

Vad: ÖSK-IFK Göteborg.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Mer läsning

Annons