Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten vill ha förstärkningar

ÖSK-tränaren Sixten Boström efterlyser förstärkningar till truppen. Redan nu.
- Det blir en väldigt jobbig höst annars, säger han.

Annons
Sixten Boström laddar för IFK Göteborg.

I och med förlusten mot HIF halkar ÖSK allt längre från topp fyra-platserna i allsvenskan. Ändå ser ÖSK-tränaren framåt:

- Det är inga problem att motivera spelarna. Efter den lilla svackan vi hade i somras har vi förbättrat vårt spel och det vill vi fortsätta med.

Flera småskadorDessutom finns en cuptitel att spela om. Närmast väntar semifinal och vid seger där avgörs finalen hemma på Behrn arena.

- Men vi har flera småskador just nu och många matcher kvar innan säsongen är över. Om vi inte får någon förstärkning blir hösten jobbig för oss. Nu mot HIF använde jag precis alla vi hade tillgängliga.

Du ser inte hösten som en chans att testa lite spelare?- Var och en måste förtjäna sin plats i laget. Jag kommer aldrig att använda spelare bara för att testa dem. Emil Berger stod närmast på tur när Bedoya försvann. Och han har gjort det riktigt bra.

- Att han fick gå ner som vänsterback i dag berodde ju på att jag inte hade någon annan försvarare att ta till.

Mot HIF fick också isländska mittbacken Eidur Aron Sigurbjörnsson debutera från start. Men som högerback.

- Det kan vara lättare att börja på en ytterbacksplats än i mitten när man inte känner sina lagkompisar ännu. Men jag tycker han klarade det bra.

Assisterar till HIF:s målOm förlusten mot HIF säger han:

- Vi klarade oss ganska bra i början. Men med en man kort blir det naturligtvis svårare. Att vi sedan assisterar till båda deras mål är förstås misstag man inte får göra när man möter serieledaren på deras hemmaplan.

Mer läsning

Annons