Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögren: "Vi tappade ångan"

ÖSK:s tolfteplats i allsvenskan 2011 blev ett sportsligt fiasko.
Och sportchef Lennart Sjögren konstaterar:
– Allt som inte skulle få inträffa slog in.

Annons
Lennart Sjögren summerar säsongen i lördagens NA, papperstidningen.

ÖSK gick in i säsongen med självförtroende och tro om en ännu bättre sportslig framgång än 2010. Så blev det inte. Redan i omgång 13 rasade årets svartvita bygge sönder och samman.

En 2–1-förlust hemma mot Djurgården och fyra raka förluster senare såg ÖSK snarare ut som ett lag för de nedre regionerna i tabellen. Michael Almebäck stack till Brügge och Alejandro Bedoya gick senare till Glasgow Rangers.

Lennart Sjögren insåg tidigt att årets målsättning inte skulle infrias.

– Det är klart att det var ganska påtagligt när vi förlorade fem matcher i rad. Efter det insåg man att vi var rätt långt ifrån. Vi tappade ångan, säger Sjögren.

"Vi fick inte ihop det"Orsakerna kan räknas upp som på ett löpande band. Förlusterna duggade tätt och försäljningarna av Almebäck och Bedoya där ÖSK tappade två av sina största stjärnor till exempel. Lägg sen till att anfallaren Andreas Haddad tidigt fick säsongen förstörd av en mystisk magmuskelskada.

– Allt som inte skulle få inträffa slog in, och gjorde det nästan samtidigt. Och summan av kardemumman gjorde att vi inte fick ihop det helt enkelt.

Läs hela den stora intervjun i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons