Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen om sömnlösa dygnen

Fyra dygns resande tog slut när ÖSK-bussen rullade in bakom Ullevi. För Alhassan ”Crespo” Kamara var det bara att byta om och springa ut på planen. Efteråt berättade skyttekungen om det tuffa schemat.

Annons
Alhassan Kamara (t h) tillsammans med Mohammed Saeid.

Sent på lördagskvällen, svensk tid, spelade Alhassan ”Crespo” Kamara 90 minuter när hans redan utslagna Sierra Leone förlorade den betydelselösa VM-kvalmatchen mot Kap Verde med 0-1.

Det var starten på fyra och ett halvt sanslösa dygn som tog slut utanför Behrn arena sent på natten mot torsdagen, när ÖSK-bussen anlände hem efter onsdagskvällens match i Göteborg.

Kamara flög direkt efter matchen till Dakar i Senegal, och övernattade till söndagen. Därefter vidare, och efter två utdragna mellanlandningar tog han mark i Sverige först på tisdagen. Så sent att han missade ÖSK:s matchförberedande träning på Grenadjärvallen.

Istället blev det bums i säng i lägenheten i Örebro och sedan upp för att åka med bussen ned till Göteborg på Ullevi. 90 nya minuter och sedan bussen hem till Örebro igen.

Efter matchen mot Gais, där ”Crespo” gjorde ÖSK:s enda mål med en straffspark och utökade sin ledning i den interna skytteligan, berättade han om sin trötthet.

– Känns som att jag inte sovit något på tre dygn. Jag är så trött, så trött, säger ”Crespo” och tillade sedan på svenska, med plirande ögon:

– Jag är lite trött!

Tröttheten var också, enligt ”Crespo” själv, förklaringen till de två brända lägena i slutet av matchen. När han i 87:e minuten kom fri på vänsterkanten och tog avslut ur dålig vinkel istället för att spela in till William Atashkadeh och Ahmed Yasin som båda hade i princip öppet mål. Och när han fyra minuter senare rundade Gaismålvakten Tommi Vaiho men sedan la bollen utanför det öppna målet.

– Det har varit en lång, lång vecka…, säger han och pustar.

Men nu väntar äntligen vila. Efter en träning 10.00 på torsdagsmorgonen får A-truppen nämligen ledigt över midsommarhelgen, och återsamlas först på söndag.

– Skönt, jag vet jag ska göra nu. Sova som sjutton. Jag kommer nog sova som en död man, säger ”Crespo” och skrattar.

Hur landslagsäventyret slutade? Bra för Kamara men inte för laget. Mot Tunisien den 8 juni såg han länge ut att bli matchhjälte efter att ha gjort 2-1-målet i måstematchen, men Tunisien kvitterade och säkrade därmed playoffplatsen till fotbolls-VM i Brasilien. Och i betydelselösa mötet med Kap Verde blev det alltså förlust. Men ändå ett mål och maximala 180 minuters speltid för ”Crespo” under nye förbundskaptenen Johnny McKinstry.

– Riktigt, riktigt bra för mig. Sämre för laget, summerar ”Crespo”.

Sierra Leones VM-kvalepilog spelas hemma mot Ekvatorialguinea den 6 september. Är AIK-lånet kvar i ÖSK då behöver han inte missa någon superettanmatch eftersom ÖSK har spelledigt 2-11 september.

Läs mycket mer om ÖSK i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons