Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Som att jag gjort 100 mål när vi vinner”

Ahmed Yasin har fått sitt stora genombrott den här säsongen. Trots att han är en spelare med stora individuella kvalitéer har han lärt sig att sätta laget främst.
– När vi vinner känns det som att jag gjort 100 mål, säger ÖSK-yttern inför Ljungskile-matchen.

Annons

28 matcher från start. Sex mål och sex målgivande passningar. För Ahmed Yasin kommer 2013 alltid att vara året då han fick sitt stora genombrott som seniorspelare. Frågan är bara om 22-åringen också kommer komma ihåg det som året då han gick upp till allsvenskan med Örebro SK. Han och laget är en match ifrån att förverkliga den drömmen nu.

–Nu är vi i det här läget som vi vill vara. Jag kommer göra allt för att vi ska vinna den sista matchen, säger Ahmed Yasin.

Precis som hela ÖSK inledde Yasin säsongen lysande. Hösten har gått lite tyngre, i alla fall om man ser till poängproduktionen. Men det gör inte Ahmed Yasin själv.

–Vissa matcher kan man spela jättebra utan att göra några poäng. Och så kan man ha matcher där det känns som att ingenting fungerar men så gör man ändå ett mål. Jag bryr mig inte om statistiken och kollar vem som ligger före vem. Det viktigaste är alltid tre poäng. När vi vinner matcherna känns det som att jag har gjort 100 mål.

Morgondagens möte med Ljungskile kan bli den sista för säsongen. Och kanske den viktigaste i Yasin karriär så här långt.

– Jag har mött Brasilien med landslaget och spelat VM-kval mot Japan borta inför 45 000 åskådare men det här blir enormt viktigt.

Hur hanterar du en sån situation?– Det gäller att inte tänka för mycket. Om man drabbas av nervositet försöker man sig på saker som man inte är van vid. Nyckeln är att spela på som man alltid har gjort och göra de saker som man är bra på.

Mer läsning

Annons