Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succédraget: Kanterna bytte plats med varandra

Yttrarna bytte plats med varandra.
Då lyfte både Daniel Gustavsson och Ahmed Yasin.
- Jag spelar där tränaren sätter mig, säger "DG",

Annons

Andra matchen för höstsäsongen innebar samma yttrar som senast i Jönköping. Men den här gången valde ÖSK-tränaren Peo Ljung att skifta kant på Daniel Gustavsson och Ahmed Yasin. Gustavsson tog hand om högersidan medan Yasin höll till ute till vänster.

Resultatet: 5-0-seger mot Värnamo, två assists från ”DG” och en Yasin som var inblandad i det mesta ÖSK skapade på Finnvedsvallen.

- Jag är lite mer van på högerkanten, det är där jag spelat mest. Men båda kanterna funkar bra och jag spelar där tränaren sätter mig, säger AIK-lånet Gustavsson.

Han hade svårt att komma med i spelet förra veckan men var involverad i desto mer under fredagskvällen. En kylig framspelning till Shpetim Hasani gav 1-0 till ÖSK precis före paus. Och i andra halvlek sköt Gustavsson ett hårt skott på vilket Kalle Holmberg kunde peta in returen i mål.

- Det blev mycket bättre den här gången. Det är så klart kul att vi vann och att jag kunde bidra till några mål. Det känns som att det kommer mer och mer och det är roligt att spela nu, säger Daniel.

Känner du press att leverera framåt?

- Ja, lite grann. Speciellt som vi pratat om att jag är en sådan spelare som ska göra mål och assists. Det är skönt att få igång det direkt. Jag har kommit in bra i laget och allt rullar på. Men det kommer bli bättre.

ÖSK var flera klasser bättre än sin motståndare och är nu tillbaka i serietopp i superettan.

- Vi har känt att vi haft bra fokus och en bra träningsvecka i ryggen. Vi har höjt oss några snäpp och känner att vi är på gång framåt. Vi visar det i dag med 5-0, säger Gustavsson.

Vad är nyckeln till seger?

- Jag tror det är att vi fortsätter köra på. Vi hade ett bra spel i första men fick inte in bollen. Till slut fick vi in ett, och då fortsatte vi tugga på. Vi hade det lilla flytet som gör att bollarna rullar in. Som helhet gör vi en bra och stabil match.

Mer läsning

Annons