Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Supporter attackerade mig"

ÖSK-spelaren Andreas Haddad har blivit rubrikernas man efter närkontakt med en besviken supporter den gångna helgen.

Annons

Vad hände egentligen?– Jag hade fyllt 29 år i veckan och några lagkompisar ville fira mig. Därför gick vi ut och käkade middag och jag tog några öl tidigt på kvällen. När vi skulle lämna Strömpis vid tvåtiden på natten så kom det fram en berusad supporter utanför entrén och attackerade mig. Han var sur för att vi var ute på krogen när laget förlorat mot Kalmar kvällen innan.

– Själv var jag då i princip spiknykter. Jag stod där bara och parerade men till slut puttade jag honom till marken för att han inte skulle slå mig.

Enligt Aftonbladet fick polis ingripa. Stämmer det?– De var redan där på plats och såg allting. De kom bara fram och sa till mig att de sett allt, att jag inte gjort något, men de var tvungna att köra iväg mig en bit så det inte skulle bli en stor folksamling. Den andre killen togs åt andra hållet. Jag åkte med i hundra meter sedan fick jag gå av.

– Jag tycker ändå det var onödigt av polisen. För jag visste att det skulle komma ut i tidningarna och bli en stor grej av att jag suttit i polisbil. Om de bara tagit med den andre killen så hade det istället handlat om att ”Haddad blev överfallen av supporter”.

Kan du förstå supporterns ilska?– Självklart måste han få vara besviken över hur det gått på planen, det är ju vi spelare också. Men om vi går ut på krogen har inget att göra med om vi vinner eller förlorar. Den här kvällen firade vi min födelsedag, vi var träningslediga dagen efter och hade ett nio dagar långt uppehåll till nästa allsvenska match. Själv har jag dessutom varit skadad.

– I min värld bygger fotboll på glädje. Även tunga perioder måste man få koppla av ibland. Men uppenbarligen tycker inte alla så.

Vad säger dina lagkompisar?– Jag har redan berättat för grabbarna i laget om det här. De förstår mig.

FOTNOT: Andreas Haddad är inte polisanmäld för händelsen utanför Strömpis.

Mer läsning

Annons