Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Talangverksamheten har inte fungerat som den ska"

ÖSK-tränaren Sixten Boström vill inte ge sig in i någon ”pajkastning” med avgångne talangbasen Håkan Juhlin. Men han känner inte igen den bild Juhlin målar upp.

Annons

– Jag håller med om att talangverksamheten inte fungerat som den borde, och att ÖSK måste göra något åt det, säger Sixten Boström.

Som liksom sportchefen Lennart Sjögren menar att kritiken slår tillbaka på Juhlin själv.

– Som jag förstått det är det väl ”Julle” som varit ansvarig för talangutvecklingen. Inte jag.

Bra koll– Jag har inte haft några problem med ”Julle” de här åren, inte känt att vi inte passar ihop. Vi har diskuterat spelarna i talangtruppen kontinuerligt, säger Sixten, som menar att både han och Lars Mosander har mycket bra koll på talangerna i ÖSK.

– Det har vi absolut. Jag har sett ett stort antal matcher med ÖSK Ungdom, och följer spelarnas utveckling. Samtidigt följer vi spelare från andra klubbar i närområdet, och gör en värdering av vilka som ligger i framkant i utvecklingen. Som alla säkert förstår så kan vi inte ta in alla spelare i ÖSK, säger Boström.

Unga har utvecklatsHan pekar på spelare som Kalle Holmberg, Emil Berger, Josef Ibrahim och Ahmed Yasin som unga spelare som fått förtroende och utvecklats starkt det senaste året inom A-truppens ramar.

– Som A-lagstränare vill jag förstås inget hellre än att det ska komma egna, välutbildade spelare ur de egna leden och ta plats i laget. Med några undantag har det inte varit så sedan jag kom hit. Därför genomför klubben nu förändringar i organisationen, för att förhoppningsvis bli bättre.

– ÖSK kommer aldrig ha så mycket pengar att den egna ungdomsverksamheten blir oviktig. Tvärtom måste vi bli bättre på att ta fram egna spelare, och då måste man satsa på duktiga, välutbildade tränare – ju tidigare i åldrarna desto bättre.

Finns orsakerAtt landslagspojkarna inte fått chansen att träna med A-truppen har många orsaker, menar Sixten Boström.

– Under förra säsongen hade vi stora problem i truppen, det var mycket frustration när resultaten uteblev. Då hade det inte varit rätt att ta in unga killar, som lätt fått skit på sig. Däremot fick flera av dem vara med efter säsongen, i november, då stämningen i truppen var en helt annan.

Läs sportchef Lennart Sjögrens svar på kritiken i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons