Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testspelade för Mechelen- men Bassombeng ratas

Eric Bassombengs jagar ny klubb.
På torsdagen testspelade ÖSK-anfallaren för belgiska Mechelen – men ratades.
– Han är inte bättre än våra unga spelare, säger Mechelens tekniske direktör Fi Huff enligt belgiumsoccer.be.

Annons
Eric Bassombeng.

NA kunde den 9 november berätta att ÖSK – trots allt strul med förseningar och böter – som varit vill behålla nu kontaktslöse Eric Bassombeng, 27.

– Rent hanteringsmässigt har vi haft problem med Eric men han har agerat på ett bra sätt på träningar och matcher efter att han kommit tillbaka från ÖSK Ungdom, sa sportchefen Lennart Sjögren då.

En halvtimme mot RosenborgBelgisk media skriver nu att Bassombeng varit på plats i Mechelen och provspelat. Han kom in i den 60:e minuten när Mechelen – där Kennet Andersson och Klas Ingesson var proffs på 90-talet – besegrade norska Rosenborg med 4–0 i en träningsmatch.

Men något kontrakt kan Bassombeng glömma enligt klubbens tekniske direktör Fi Huff.

– Bassombeng är inte bättre än spelarna som redan finns här. Spelarna som finns i de egna leden är bättre och vi föredrar att följa deras utveckling, säger han.

Mechelen slutade sjua i högsta serien förra året.

Nobbade själv VejleEnligt uppgifter till NA var Bassombeng nära att lämna ÖSK under sommaruppehållet, då han var avstängd på obestämt tid av ÖSK. Uppgifterna bekräftas av Bassombengs tidigare agent Per Jonsson.

– Mats Gren som tränar Vejle i Danmark ville ha Eric. Men Eric sa själv nej, han ville spela i en förstaliga, säger Jonsson.

Kort efteråt gick ÖSK-centern Kim Olsen till Vejle.

Mer läsning

Annons