Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp i topp – trots nya tappade poäng

ÖSK tappade ledning och lyckades inte besegra toppkonkurrenten Falkenberg – men återtog ändå serieledningen i superettan via 1–1 efter drömmål av Nordin Gerzic.

Annons

Nordin Gerzic skruvade in en läcker frispark i 21:a minuten efter att Ahmed Yasin gjorts ned precis på straffområdeslinjen. Lättade bollen med perfekt knorr över muren bakom en totalt ställd Otto Martler i Falkenbergsmålet. Ett drömmål som länge såg ut att bära hela vägen till tre poäng för ÖSK i toppmötet.

Men Falkenbergs och hela superettans skyttekung Victor Sköld ville annorlunda. I 68:e minuten bröstade han in bollen på pass från Johan Svahn, efter att Christoffer Wiktorsson misslyckats med markeringen och hamnat bakom ryggen på målsprutan.

Därefter var det hugget som stucket om segern i en match som ÖSK dominerade första halvtimmen men som därefter var helt öppen.

Närmast kom nog ändå gästernas Adam Eriksson med ett till synes ofarligt skott långt utifrån som helt ställde Oscar Jansson i ÖSK-målet när det dök ned i ribban och sedan studsade vidare i stolpen innan det rensades till hörna.

ÖSK hade elva bollar på mål eller i målställningen mot Falkenberg sex, medan gästerna hade 9–4 i hörnor. Siffror som berättar något om en jämn och chansrik match.

Den delade poängen innebär att ÖSK nu har fyra poängtapp på senaste fem matcherna (inklusive förlusten mot Rynninge i cupen) men att laget ändå återtar serieledningen som Sundsvall lånat i 24 timmar, men återigen bara på bättre målskillnad än Norrlandslaget.

Falkenberg är kvar en poäng bakom toppduon, på tredjeplatsen som innebär kval till allsvenskan. Ned till Degerfors på fjärdeplatsen har ÖSK hela nio poäng inför söndagens derby på Stora Valla.

Noteras bör att ÖSK drog på sig två gula kort. Daniel Björnquist för en kapning bakifrån och Samuel Wowoah, som var bänkad och inte spelad en sekund, för något han skrek från bänken. Ingen av dem drabbads dock av någon avstängning på grund av varningarna. 6 298 personer såg matchen.

Så var matchen: Klicka här för att komma till rapporteringen.

Läs mycket, mycket mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: ÖSK-Falkenberg.

När: Klcokan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Mer läsning

Annons