Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA-cup kan drabba ÖSK

Alejandro Bedoyas målform kan bli kännbar för ÖSK i sommarens allsvenska. USA:s förbundskapten fanns på Behrn arena som ett led i förberedelsen inför turneringen Gold cup som spelas i juni.

Annons
Bob Bradley, USA:s förbundskapten.

– Alejandro är definitivt en av de spelare som jag överväger att ta med i truppen, säger Bob Bradley till NA.

Gold cup är namnet på de centralamerikanska mästerskapen, en turnering som spelas vartannat år. I år avgörs mästerskapet i USA perioden 5–25 juni. Värdnationen USA har lottats i samma grupp som Kanada, Panama och Guadalupe.

Dessförinnan ska USA också hinna med en träningsmatch mot regerande världsmästaren Spanien i början av juni.

Ett program som definitivt är ett hot mot Alejandro Bedoyas närvaro i allsvenskan under inledningen av sommaren. Om mittfältaren blir uttagen, och USA går hela vägen i Gold cup, missar han de fyra ÖSK-matcherna i juni mot Trelleborg hemma, Halmstad borta, Djurgården hemma och Mjällby borta.

– Alejandro har ingen given startplats i vårt landslag än. Men han ingår i en grupp av spelare som finns på nivån under, som knackar på för att slå sig in i laget, berättar Bob Bradley.

– 23 spelare ska tas ut till turneringen och Alejandro är en av de aktuella spelarna i nuläget.

USA spelar ett mer renodlat 4–4–2-system där Alejandro Bedoya hittills mest använts som högermittfältare.

Två tredjedelar av truppen spelar i europeiska klubbar. Under 26 intensiva dagar reser förbundskaptenen nu därför runt för att se sina landslagsaktuella spelare. ÖSK-matchen mot Gefle var för övrigt Bob Bradleys tredje besök i Örebro sedan 2009.

– Tiden här i Sverige har varit bra för Bedoyas utveckling. Han har en bra rörlighet i sitt spel som är användbar.

Är det en typisk amerikansk spelstil?– Nej, det där är en myt att alla amerikanska spelare är löpstarka. Vi har alla olika kvalitéer i vår landslagstrupp.

Hur ser du på Alejandro Bedoyas möjligheter att gå vidare till en större liga i Europa?– De är säkert goda och alla spelare måste ha ambitionen att vilja ta nästa steg i sin karriär. Samtidigt måste man inse att det är tufft att ta plats som offensiv mittfältare i de större ligalagen. Det kan vara minst lika viktigt att visa att man är en nyttig tvåvägsspelare.

I mitten av maj räknar Bob Bradley med att presentera truppen till Gold cup.

Mer läsning

Annons