Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valgardsson: "Försöker att inte vara sur"

Värvad, med hjälp av insamlingspengar från fansen. Men tiden i ÖSK har inte blivit som Logi Valgardsson hoppats på – ännu.– Klart man är besviken, säger han till NA.

Annons

I vintras uppmanade ÖSK fansen att samla in pengar för att finansiera spelarköp. En insamling som blev lyckad och som möjliggjorde värvningen av Logi Valgardsson.

Och starten i klubben blev lyckosam för den isländske vänsterbacken. Bland annat blev han stor matchhjälte i svenska cupen-kvartsfinalen borta mot Malmö när han stänkte in matchens enda mål.

Men i allsvenskan däremot har Valgardsson haft det tufft och ju längre säsongen gått, desto mindre har speltiden blivit. Nu har Valgardsson börjat på bänken i de fyra senaste matcherna. För NA berättar han om den tuffa tiden.

– Det blir så här ibland. Man får jobba ännu hårdare. I alla fall så försöker jag att inte vara sur, i stället handlar det om att försöka hjälpa laget till det bästa. Samtidigt känner jag att jag kommer konkurrera om en plats i laget. Det är bara att fortsätta jobba.

Vad är det som inte funkat?– Det kändes inte som vi hittade rätt med hela laget i början och då är det svårt. Nu har det ändå börjat komma mer och mer, även om vi inte är på vårt max än.

Känner du besvikelse över situationen?

– Klart man är besviken, man vill ju alltid spela och att det ska gå bra. Men man måste ta det på rätt sätt, det är viktigt att man inte ger upp. Man måste fortsätta jobba på.

Du blev skadad i cupmatchen mot Malmö. Kan det ha påverkat dig i allsvenskan?– Nej, alltså. Jag missade de sista förberedelserna innan seriestarten, men jag vill inte säga något om det skulle ha påverkat mig.

I morgon, lördag, väntar bottenmöte med Halmstad på Behrn arena, den sista innan sommarledigheten.

– Det blir en tuff match. Halmstad har väl inte gått så bra och har tappat en del spelare inför säsongen. Men de vann senast och det blir en svår match. Jag tror det är ett 4-4-2-lag som kommer ligga lite tillbakadraget och försöka ställa om på oss.

Spelar du mot Halmstad?– Jag vet inte. Men jag ska göra exakt som jag gjort inför de andra matcherna och förbereda mig på ett bra sätt, sedan får vi se.

Hur är det att hoppa in som avbytare?– Tja, det är väl bättre än att sitta på bänken hela matchen (skratt). Men man får ta det positiva från det. Fotboll är en lagsport och man får ta laget före jaget.

Efter matchen är ni lediga, vad väntar för dig då?– Jag ska till Island och åker på söndag. Ska bli skönt att få komma hem. Eidur (Sigurbjörnsson) ska också hem med sin familj så det blir kul.

Mer läsning

Annons