Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomnade "Chippen" till allsvenskan: "Tacklingen satt fint"

ÖSK-backen Patrik Haginge fick uppgiften att ha koll på Mjällbys allsvenska debutant, Christian "Chippen" Wilhelmsson.– Jag hade ju koll på vem det var som kom in, säger Haginge.

Annons
Patrik Haginge hade bra koll på den allsvenska debutanten Christian

Mjällbys tränare Anders Linderoth hade inför matchen mot ÖSK  i princip lovat Mjällbyfansen att laget stjärnförvärv Christian "Chippen" Wilhelssom skulle få hoppa in matchen och därmed få göra allsvensk debut vid 34 (!) års ålder. Kantspelaren, med meriter från toppfotboll i bland annat Frankrike, Belgien, England, och Italien, valde tidigare i somras att krita på för sin moderklubb Mjällby. Folket i Hällevik med omnejd hade gått man ur huse (fina publiksiffran 5 624) för att se "Chippen" debutera under lördagseftermiddagen.

Och med 25 minuter kvar av ordinarie tid fick "Chippen" äntligen komma in till publikens vilda glädje. Redan i sin första bollkontakt var "Chippen" nära få en drömdebut, men mittfältaren lyckades inte styra skottet på mål från sin vänsterkantsposition. Under sitt inhopp blev det mängder med dueller med ÖSK:s högerback Patrik Haginge för "Chippens" del..

– Jag har ju sett honom spela tidigare och visste vad han var duktig på. Han kommer in med kvalite, han har ju spelat i landslaget och är välmeritad. "Chippen" kommer att göra mycket nytta för Mjällby, säger Patrik Haginge.

Ett par minuter in i "Chippens" inhopp blev han välkomnad till allsvenskan av Haginge, som satte in en brysk tackling på "Chippen", som fick sig en liten luftfärd.

– Han fick lite ont i låret och jag bad om ursäkt efteråt. Men tacklingen satt fint, säger Haginge med ett leende på läpparna.

Ni hade bra koll på honom?– I början fick han rätt mycket yta, han tar ju en position på kanten där han ska komma en mot en. I ett sånt läge är det svårt att möte vilken ytter som helst. Men vi fick ordning på Ahmeds (Yasin) positionsspel och fick då också bättre koll på "Chippen".

Till slut lyckades ÖSK ta den där segern - den första sedan 25 april.

– Äntligen fick vi en vinst. Det var på tiden att den kom. Jag visste att den skulle komma i dag. De hade en farlig chans, efter ett onödigt bolltapp från vår sida. Annars tycker jag att vi hade fler chanser än Mjällby. Vi gör kanske ingen jätteprestation, det är en tuff bortamatch. Men vi tar tre poäng, det är det viktiga, säger Patrik Haginge.

Mer läsning

Annons