Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Var nöjd med truppen i vintras”

Sist i allsvenskan och noll segrar.
ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren summerar nu en vårsäsong han inte ens kunde föreställa sig i sina mardrömmar.
– Kvalitetsmässigt var vi nöjda med den trupp vi fick ihop i vintras, säger han.

Annons

Förlust mot bottenkollegan Gefle på grymmast möjliga sätt i matchens sista minut. Vårsäsongen avslutades på ett talande sätt för ÖSK som nu har en lång väg att vandra om de ska ta sig upp på säker mark under hösten.

Sportchefen Lennart Sjögren har alltså en hel del att jobba med framöver.

– Just nu är jag helt tom. Det har varit samma situation i ett antal matcher med reslutat som gått emot oss. Prestationerna har varit alldels för ojämna. För mycket upp och ner, säger han.

Inte samma misstag

ÖSK gjorde som bekant en mindre lyckad säsong även 2011. I utvärderingarna som gjordes då var en av lärdomarna att truppen spikades för sent. Det misstaget tycker inte Sjögren att man har upprepat.

– Nej, det tycker jag inte. Visst läggs det en viss fysisk grund i januariträningen men på lägret i Finland i februari hade vi hela truppen klar. Och det är först då vi börjar arbeta för att få ihop laget kring ett gemensamt spelsätt. Så det ser jag inte som ett problem den här gången, säger han.

Mohamed Saeid och Ilir Berisha fanns med i Finland som provspelare men blev klara för klubben senare.  

Med facit i hand, finns det något spelartyp som ni saknar i truppen och som borde ha värvats in?

– Man måste analysera efter de förutsättningar vi hade när värvningarna gjordes. Och kvalitetsmässigt var vi nöja med den truppen vi fick ihop i vintras. Men sedan har det inte gått som vi hade trott och hoppats. Av olika anledningar.

Nu tar allsvenskan spelledigt för EM-uppehåll. ÖSK gör vårens sista träning under fredagen innan två veckors semester väntar. Den 5 juli är det omstart i allsvenskan då ÖSK ställs mot Gais på Gamla Ullevi. Sjögren framhåller att han inte på långa vägar har gett upp hoppet.

– Det är trots allt 18 omgångar kvar och inte kört på något sätt, säger han.

Läs hela intervjun i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons