Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi är inte rädda för någon"

Tidig seriefinal – på Behrn arena i morgon. ÖSK mot regerande svenska mästarna Malmö FF. Då vet landslagsmålvakten Oscar Jansson exakt hur ÖSK ska ta sig an matchen.

Annons

Succénykomlingen ÖSK har tagit sju av nio möjliga poäng i inledningen av årets allsvenska.

Regerande svenska mästarna har full pott.

På onsdagskvällen möts de på Behrn arena. Och ÖSK, som vid seger övertar serieledningen, har ingen onödig respekt med sig in i den tidiga seriefinalen.

– Visst, de har många skickliga killar. Men jag tycker att AIK ser lika starka ut anfallsmässigt på papperet. Vi är inte rädda för någon, det handlar om att stå upp och visa karaktär som vi gjort hittills, säger målvakten Oscar Jansson.

– Vi har scoutat dem väl och på plats. Spelare som Rosenberg, Molins, Eriksson och Ther har oerhörda kvaliteter. Men iv tar med oss det vi gjort hittills och mixar det med vad vi kan om Malmö. Sedan får vi se hur det faller ut, säger tränaren Peo Ljung.

Av tisdagens träning att döma fortsätter ÖSK med exakt samma elva som spelade 1–1 borta mot AIK i söndags.

Alltså: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Erik Moberg, Daniel Björnquist – Nordin Gerzic, Sam Mensah, Mohammed Saeid – Ahmed Yasin, Shpetim Hasani, Daniel Gustavsson.

Avbytare: Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson, Anton Westerlund, Marcus Pode, Kalle Holmberg, Christer Lipovac, Jacob Rinne (mv-res).

Ilir Berisha var med fullt ut på träningen i går, men är knappast aktuell för spel. Alhassan Kamara var med och löpte men har en bra bit kvar. Robert Åhman Persson inte i kollektiv träning, och lagkaptenen Magnus Wikström fanns med men startar sannolikt inte.

Läs mycket mer inför matchen – bland annat intervjuer med Jansson, Ljung och Shpetim Hasani – i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons