Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste börja från grunden"

Fjärde målet i årets allsvenska. Men efteråt var ÖSK-anfallaren William Atashkadeh mest uppgiven:
- Vi måste börja om från grunden, säger han.

Annons

Han var åter en av ÖSK:s ljusglimtar. Bara minuterna efter det att Sundsvall tagit ledningen kvitterade William Atashkadeh. Hans fjärde mål på bara sex matcher.

- Jag fick ett bra pass av Saeid i djupet. Jag såg målvakten komma ut och kunde ganska enkelt runda honom och lägga in bollen, beskriver han målet.

Ett mål som var mycket snarlikt det firma Saeid/Atashkadeh också gjorde på Gamla Ullevi mot Göteborg.

- Ja, vi har snackat mycket om det på träningarna jag och Saeid. Jag gillar att gå på djupet och han är skicklig på att slå rätt passningar.

Upp och nerMålet betydde ändå inget för ÖSK i tabellen eftersom hemmalaget efter paus helt tog över spelet, kunde göra två mål och bärga alla tre poängen.

- Allt blir bara fel just nu. Vi är alldeles för mycket upp och ner som lag. Ena stunden spelar vi som ett division 3-lag som inte kan passa en boll till varandra, i nästa spelar vi riktigt hyggligt. Då blir allt hawaii.

Vad beror det på?

- Vi saknar ett grundspel. Vi måste börja om från början. Allt vi tränat på under vintern känns som bortblåst.

- Det sätter sig i huvudet och tar jättemycket kraft. Folk kanske tycker det ser ut som vi inte kämpar. Men när vi måste tänka på varenda passning och rörelse, när inget flyter naturligt, då blir man helt slut. Då kan det se ut som det gör. Det är en jättejobbig känsla.

Kan du inte personligen glädja dig åt att målformen håller i sig?- Nej, inte mycket. Min uppgift som forward är förstås att göra mål men det leder inte laget någonstans för tillfället. Å andra sidan: en forward behöver göra mål för att motivera sin plats. Hade jag inte gjort det hade jag nog hängt ännu mer med huvudet.

På torsdag får han en ny chans att näta när ÖSK möter Djurgården på Stadion i Stockholm.

Mer läsning

Annons