Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walker satte press på ÖSK

Sundsvall sätter press på ÖSK i toppen.
Tack vare stekhete Kevin Walker som gjorde två mål när Sundsvall besegrade Brage med 4-0.

Annons

Förlust för Sundsvall hemma mot Brage hade inneburit att ÖSK hade kunnat säkra allsvensk direktplats i händelse av seger mot Gais. Så blev det inte. Långt ifrån faktiskt.

Visserligen var det 0-0 i halvtid men sedan vaknade Sundsvall. Daniel Sliper gjorde ledningsmålet. Sedan klev Idol-aktuelle Kevin Walker in i handlingarna. Först gjorde han 2-0 genom ett välplacerat långskott. Sedan satte han även 3-0 på en snuggt placerad frispark.

Johan Eklund fastställde slutresultatet till 4-0 på nick och Sundsvall går därmed upp på 57 poäng. Men ÖSK svarade och vann senare under söndagen med 6-1 över Gais.

Därmed ser tabelltoppen ut enligt följande inför den sista omgången: Falkeberg 59, ÖSK 58 och Sundsvall 57. 

NA:s Johan Tollén direktrapporterade från matchen. Se nyckelhändelserna nedan:

Matchen är slut!

86:e min: Dibba får kanonläge efter ett fint Sundsvalls-anfall. Men för mycket fot under bollen. Skottet högt över.

82:a min: Mål för Sundsvall! Johan Eklund nickar som man ska, det vill säga ner i marken, och det ställer Markström i Brages mål. Bra nick men ändå såg det inte otagbart ut. Därmed är ÖSK:s målskillnadsövertag på Sundsvall nere i sex mål.

77:e min: Plötsligt ett jätteläge för Brage. Kapcevic frispelas av Ljunggren-Eriksson. Tar i allt vad han har och bollet ut på parkeringen. Onödigt med tanke på att läget var från två meters håll.

68:e min:

Brevid mig sitter kollega David "Greven" Hellsing och snackar upp matchen ÖSK-Gais. Hans matchrapport hittar du här

66:e min: Fortsätter målfabrikationen framåt så börjar det bli läge att tänka på målskillnaden också. ÖSK hade alltså 10 mål till godo på Sundsvall inför den här omgången. Nere i sju mål nu alltså.

63:e min: Mål för Sundsvall! Walker igen. 3-0! 

Vad är Kevin Walker för människa egentligen? När han inte gör succé i Idol mosar han in mål som tar Sundsvall mot toppen av superettan. Nu en frispark som skruvas perfekt över muren. Klassmål! 

60:e min:

Brage skapar ingenting framåt. Sundsvall lär kunna kontrollera det här matchen ut. Och ÖSK måste därmed vinna mot Gais för att inte passeras av Sundsvall i tabellen inför den sista omgången. Rysare!

58:e min: Mål för Sundsvall! 2-0.  Och ja, det är Kevin Walker som gör det. Dagens mest sträckta vrist och bollen pressat efter marken från distans. Markström chanslös i målet. Snacka om att Walker är het just nu.  

53:e min: Farligt på Sundsvalls hörna där Brages Adam Gradén räddar på mållinjen.  

49:e min: Mål för Sundsvall! Sliper styr in ett inspel efter marken signerat Simon Helg. Den sistnämnda svarade för ett fint dribblingsnummer innan han levererade passningen.

47:e min: Eklund nickar ner till sig själv och tar skott. Tätt utanför. Fin prestation av anfallaren.

Andra halvlek är igång!Inga byten att rapportera.

Första halvlek är slut! Sundsvall har skapat en del chanser och borde ha gjort minst ett mål med normal utdelning. Men ändå ingen jätteforcering och Brage kan hålla ganska jämna steg även om deras målchanser är lätträknade. Jag upprepar förutsättningarna i nuläget: kryss för Sundsvall innebär att laget står på samma poäng som ÖSK med en match mer spelad. Skulle ÖSK då vinna mot Gais så har laget tre poäng om minst tio plusmål till godo på Sundsvall med en omgång kvar. Alltså ett väldigt bra läge inför sista omgången.    

43:e min:

Brage sticker emellan med ett inspel mot Kapcevic, som inte når fram i tid. Halvfarligt ändå.

35:e min: Nytt kanonläge för Sundsvall. Återigen är det firma Sliper/Eklund som levererar. Sliper inlägg från vänster, Eklund upp och nickar från nära håll. Men får bollen över. Svagt av en så bra huvudspelare att inte träffa mål där.

32:a min: Smart inspel av Sliper mot Eklund. Bollen blir dock lite för brant. Annars hade det varit givet mål där. Fortfarande 0-0.

26:e min: Sliper vänder i straffområdet och får bra läge. Men skottet på tok för dåligt. Löst och rakt på Markström.  

23:e min:

20:e min:

Matchens farligaste chans så här långt! Sundsvalls Johan Eklund kommer upp bra och nickar i utsidan av stoplen. Sundsvall har smygit igång och inte gått på någon tokoffensiv från start. Vill jobba sig in i matchen steg för steg som det verkar. Om det oavgjorda resultatet skulle stå sig har Sundsvall 55 poäng, alltså samma som ÖSK. Men då ska ÖSK möta Gais senare i eftermiddag och har också fördel av mycket bättre målskillnad.  

16:e min: Dubbelhörna för Sundsvall. Blir halvfarligt båda gångerna men Brage kan till slut rensa undan.

10:e min:

Första chansen för Brage. Ex-degerforsaren Ljunggren Eriksson stångar sig fram men Naurin täcker ut till resultatlös härna.

9:e min:

Fin boll in från höger av Helg. Dibba är snuddande nära att nå fram. Farligt! 

7:e min:

Naurin i Sundsvalls mål får känna på bollen efter en bakåtnick. Alltsp ingen Oskar Berglund i mål hos hemmalaget. Örebroaren har varit petad sedan slutet av augusti.

5:e min: Eklund med matchen första farlighet. Skott från distans som går utanför. Mycket boll för Sundsvall i matchinledningen.

Mer läsning

Annons