Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström: "Inte riktigt fräsch i kroppen"

Förkylt i kroppen – men inte på planen. Lagkaptenen Magnus Wikström täckte skott som en hockeyback när ÖSK besegrade Östersund med 2-0.

Annons
Magnus Wikström.

- Jag känner mig inte riktigt fräsch i kroppen. Sista tio var jag ordentligt trött, säger lagkaptenen.

Magnus Wikström var, enligt NA:s betygsättning, ÖSK:s bäste spelare mot Östersund. När jämtarna överraskade ÖSK med piggt bolltrillande i inledningen av matchen stod Wikström i vägen för flera giftiga skott. Fötterna såg ut att växa till storlek 57 som var i vägen överallt.

"Saknar några procent"

Men det var inte helt givet att Wikström ens spelat matchen. Han har varit förkyld under en längre tid och vilade helt från träningen i fredags.

- En förkylning som inte vill släppa och jag har gått lite för länge med det. Har känt det till och från jag saknar några procent här och där. Hoppas att jag fått rätsida på det, säger han.

- Jag var riktigt dålig i fredags men vaknade upp och var piggare i lördags och ännu piggare på söndagen. Fick en mental kick av det som kompenserade lite.

Wikström styrde försvaret näst intill perfekt.

- Sex raka segrar på hemmaplan är skitbra. Det är ingen nyhet att det är jämna matcher i superettan hela vägen och vi måste vara ödmjuka och slita hårt. Alla är med på tåget även om alla inte alltid har sin bästa dag. Det här är tre poäng som jag värdesätter jättehögt.

- Det kändes inte som om Östersund kunde hota oss riktigt trots det stora bollinnehavet. De attackerade inte riktigt och när de inte har nån som hotar oss så har de en man mer att ha bollinnehav på. Då förstärks det. Det är inget självändamål att vi ska vinna bollinnehavsmatchen utan det är resultatet som räknas.

Påverkas inte av favoritstämpel

Favorittippade ÖSK toppar superettan på 23 poäng när en tredjedel av serien är spelad.

- Jag tycker inte att vi påverkas av favoritstämpeln. Det är något som vi inte kan göra något åt.

-  Vi är favorittippade men inte på bekostnad av att vi blir mätta och nöjda över det. Istället måste vi leva upp till det. Det krävs ett hårt jobb och det har vi fått in i laget och organisationen, säger Magnus Wikström.

Mer läsning

Annons