Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiktorsson om sin väg tillbaka

Efter en jobbig inledning på säsongen är Christoffer Wiktorsson på väg att etablera sig som mittback i ÖSK.
- Jag känner mig på uppgång, säger han.

Annons

Ni kommer kanske ihåg hur en märklig skada satte stopp för 24-åringens spel under en lång period i våras. En bortnickad boll på träning skapade långvarig huvudvärk.

- Jag tappade nog en och en halv månad just när serien skulle starta. Det gjorde att jag kom efter med allt. Mitt flås, tajmingen – ja hela grunden tappade jag. Det tog sin tid att komma igång igen, berättar han dagen innan mötet med Jönköping.

När övriga laget tränade fick Christoffer Wiktorsson försöka hålla igång på egen hand. Det gjorde att han missade en hel del av vårsäsongen. Första matchen från start kom i elfte omgången borta mot Landskrona. Därefter blev det en till som vänsterback när Samuel Wowoah var avstängd mot Gais.

Men efter sommarens omstart har Christoffer Wiktorsson nu tagit plats bredvid Magnus Wikström i mittförsvaret.

- Det har känts bra. Jag känner mig piggare efter uppehållet, som att jag kommit in bra i tempot.

Två bortamatcher har gett en förlust (Jönköping) och en storseger (Värnamo). Lite oväntat är Wiktorsson ändå mest missnöjd med sin insats i Värnamo.

- Jag kom lite fel i vissa situationer. Mina beslut var inte alltid bra. Det syntes kanske inte så väl från sidan men det kändes inte helt hundra. Men jag kom väl undan med det rätt bra när vi vann så stort, skrattar han.

Hur fungerar ditt samarbete med Magnus Wikström?- Vi har ingen klar rollfördelning. Men om det är 50/50 i nickduellerna är det bättre han går upp eftersom han är en bättre huvudspelare än vad jag är. Annars är det mycket situationsanpassat.

I slutskedet av matchen mot Värnamo skallade Wiktorsson ihop med en motståndare. Han avslutade matchen sittande mot en reklamskylt vid sidlinjen.

- Jag fick ont av smällen och tyckte det var lika bra att gå av eftersom det var så lite tid kvar.

Blev du rädd att din huvudskada skulle återkomma?- Man hann väl tänka tanken men det var inte så hård smäll. Men det blev ett litet jack här vid tinningen, pekar han.

- Det kändes ändå ganska lugnt. Det har inte varit någon fara efteråt och är inget jag tänker på.

ÖSK har släppt in väldigt få mål hittills under säsongen. Förklaringen enligt Wiktorsson är att hela laget förstår sin roll.

- Vi arbetar som ett lag och det börjar högst upp i plan. Alla gör jobbet och då är vi svårpasserade. Dessutom håller vi mycket i bollen och då kan inte motståndaren göra mål. Allt går hand i hand. Det känns som vi vet hur vi ska agera i försvarsspelet. Alla vet hur vi ska göra.

Mot Jönköping vill han nu ha revansch på hemmaplan efter bortaförlusten med 2-0 i slutet av juli.

- Visst är vi revanschsugna.Vi gjorde ingen jättebra match men hade ändå möjlighet att ta poäng där nere. Nu får vi ta lärdom av det. Det var lite småmisstag och slarv vid två fasta situationer. Lagen är för bra i serien för att kunna bjuda på sånt.

Mot Jönköping är det också hemmadebut på det nya konstgräset som lagts under sommaruppehållet. En åtgärd som bara är positiv enligt spelarna.

- Det nya är mycket mjukare. Och nu studsar inte bollen när du slår en markpassning. Det kommer att bli mycket lättare att få till ett bra spel. Vi är så pass bollskickliga att det borde gynna oss ännu mer, säger Christoffer Wiktorsson.

Mer läsning

Annons