Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin: Därför bojkottar jag landslaget

På torsdagen förlängde han sitt kontrakt med Örebro SK. Nu berättar Ahmed Yasin varför han just nu bojkottar det irakiska landslaget – och om turneringen han ändå kan spela.

Annons

ÖSK:s mittfältsstjärna Ahmed Yasin debuterade i Iraks A-landslag under Zico, den brasilianske superlegendaren, och spelade under hans ersättare Hakeem Shaker och Vladimir Petrović både arabiska mästerskapen (brons 2012), västasiatiska mästerskapen (silver 2012) och gulfmästerskapen (silver 2013).

Men när Hakeem Shaker kom tillbaka som förbundskapten i september körde relationen mellan honom och Yasin fast totalt. Shaker bänkade ÖSK-mittfältaren direkt i första tävlingsmatchen, förlustmatchen mot Saudiarabien i kvalet till asiatiska mästerskapen i oktober – och sedan dess har Yasin bojkottat landslaget.

– Han är patriotisk och är förbannad över att jag bor i Europa, han tror inte att jag har samma kärlek för landet. Nu har jag gått ut i de största irakiska tv-kanalerna och sagt att jag inte kommer att spela så länge han är förbundskapten, säger Yasin.

Nu hoppas han på att Irak ska byta förbundskapten innan den helt avgörande kvalmatchen till asiatiska mästerskapen 2015, mot Kina den 5 mars.

– Jag hoppas och tror att det blir en förändring de närmaste månaderna, säger Yasin.

Nu har han i stället blivit inbjuden av förbundskapten Hadi Mutanash att spela asiatiska U22-mästerskapen i Oman 11-26 januari.

– Jag ska ta beslut närmsta tiden, säger Yasin.

Läs en längre intervju med Ahmed Yasin om kontraktsförlängningen i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons