Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin: "Jobbigt att inte kunna säga något"

Nu talar ÖSK-stjärnan Ahmed Yasin ut om transferryktena.

Annons

NA har i flera olika omgångar rapporterat (här och här) om att danska Århus varit nära att göra klart med ÖSK:s Ahmed Yasin, som är given på mittfältet i det allsvenska laget.

Nu ska Yasin ha genomgått den obligatoriska läkarundersökningen, säger uppgifter på lördagsförmiddagen från danska tipsbladet

Huvudpersonen själv, Ahmed Yasin, har dock varit fåordig. Och endast uppgett att han inte vill ge några kommentarer.

Fram tills nu.

- Det är jobbigt när alla ringer och undrar om man skrivit på om man blivit klar, men man inte får säga någonting. När ingenting är klart, säger han till NA efter 4-2-segern mot Sundsvall på Gavlevallen i Gävle.

Anledningen till tystnaden är respekt.

- Det är av respekt för båda klubbarna att man inte kan säga något. Speciellt klubben man spelar i, säger Yasin.

Yasin sitter på ett utgående kontrakt med ÖSK. Och ska nu alltså vara mycket nära en övergång till Århus tidigast vid årskiftet då kontraktet med den danska klubben tar vid.

För att komma åt ÖSK-spelaren tidigare behöver Århus köpa loss Yasin från ÖSK.

Men ingen dialog finns mellan klubbarna, menar Magnus Sköldmark på ÖSK med ansvar över sportadministrationen.

- Vi har ingen dialog nu, säger han.

Hur ser du på att sälja Yasin kontra att han går som bosman efter säsongen?

- I alla sådana här förhandlingar finns det två scenarior. Antingen spelar man säsongen ut och sedan försvinner eller så kommer man överens om något annat. Han har ett avtal med oss och är med uppe och spelar i Gävle.

Jens T Andersson, tidigare i AIK, är sportchef i AGF Århus. När NA når honom är han mycket fåordig.

- Mitt svar är att jag kommenterar inte enskilda spelare som inte tillhör AGF Århus och mig veterligen tillhör han Örebro, säger Andersson.

Har ni en dialog med ÖSK om att värva Yasin redan i sommar?- Som jag sa, jag kommenterar det inte. Du kommer inte att få någonting av mig.

Andersson känner väl till Yasin.

- Eftersom jag är svensk och har jobbat många år i Sverige så känner jag till ganska många spelare där. Men jag kommenterar inga namn specifikt, säger han.

Läs mycket mer om vad Ahmed Yasin har att säga om övergångsryktena i morgondagens NA, papperstidningen. Den kan du även köpa som e-tidning här nedanför.

Mer läsning

Annons