Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin: "Mamma viktigare än landslaget"

ÖSK:s Ahmed Yasin tackar nej till nästa landslagssamling. Anledningen är att hans mamma varit svårt sjuk. – För mig är hon alltid nummer ett, säger han till NA.

Annons

På tisdagen gick ÖSK-yttern ut på sociala medier och meddelade att han valt att avstå Iraks kommande två landskamper som ska spelas mot Kap Verde (25 mars) och Kongo-Kinshasa (31 mars). Han skrev ”familjeskäl” som orsak.

För NA väljer Ahmed Yasin att utveckla vad som döljer sig bakom den formuleringen.

– Min mamma har varit inlagd på sjukhus i 20 dagar. Det var allvarligt ett tag men nu har det vänt och hon fick komma hem i förrgår. Men jag vill ändå inte vara borta från henne så länge i det här läget, förklarar han.

Mamman insjuknade kort efter det att Ahmed Yasin återvänt till Örebro efter landslagssuccén i asiatiska mästerskapen som avgjordes i Australien i januari månad. Sedan dess har hans tillvaro i stort sett bara kretsat kring fotboll och sjukhusbesök.

– Det har varit en tung period mentalt men jag har tränat hela tiden. Det har varit ett sätt för mig att ändå koppla bort oron för en stund. Mina tränare och lagkompisar har vetat om det och jag är tacksam för all deras förståelse och stöttning, säger han.

Iraks nytillträdde förbundskapten Akram Salman tog i förra veckan ut sin första landslagstrupp bestående av hela 32 spelare för en samling i Dubai perioden 20–31 mars. Under tisdagen hade Ahmed Yasin ett telefonsamtal med honom där han förklarade varför han ville avstå.

– Det var första gången jag pratade med honom. Men han förstod mig och höll med om att det var bäst att vara hemma. Om jag inte är hundra procent mentalt närvarande är det ingen idé att jag åker.

Ahmed Yasin brukar ofta prata om stoltheten att representera sitt land. Men den här gången fanns det något som var ännu viktigare:

– Jag vill vara nära min mamma. Jag skulle aldrig kunna ha fokus på landslaget om jag var bortrest i tio dagar. För mig är mamma alltid nummer ett, säger han.

Närmast väntar nu en kvartsfinal i Svenska cupen borta mot Malmö FF på lördag. Och den 5 april spelar ÖSK allsvensk premiär i Norrköping.

Mer läsning

Annons