Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astvald klar för norsk klubb

Örebroaren Marcus Astvald, senast i Degerfors, fortsätter karriären i Norge.

Annons

Högerbreddaren Marcus Astvalds kontrakt med Degerfors gick ut efter fjolårssäsongen. Under vintern har han kopplats ihop med ett antal klubbar.

Men nu är det spikat var 25-åringen ska spela de närmaste två säsongerna. Det blir i Levanger FK som spelar i den norska andradivisionen som nu fått namnet Obos-ligan.

Där kommer han att tränas av en annan ÖSK-bekanting. Lagets nye huvudtränare är Magnus Powell som spelade i Örebro åren 1991-1994.

- Marcus är en spelare jag följt länge. Vi har länge letat efter en kantspelare. Marcus är en klass-spelare med väldigt hög kapacitet, säger Powell till klubbens webbplats.

Marcus Astvald säger själv att tränaren hade betydelse för hans val av klubb.

- Jag vet vad han står för och vilken spelstil han förespråkar. Det betydde mycket för mig. Jag ser fram emot att lära känna Levanger, säger han.

Redan i dag tisdag får han träffa sina nya lagkamrater för första gången i samband med att truppen åker till spanska La Manga för försäsongsläger.

Marcus Astvald spelade 90 allsvenska matcher för ÖSK åren 2009-2013. Sommaren 2013 gick han över till Degerfors där det blev 71 matcher och nio mål i superettan.

Han har också spelat sju U19- och två U21-landskamper för Sverige.

Levanger är en ort i mellersta Norge, strax norr om Trondheim. Kommunen har knappt 20 000 invånare.

Annons