Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Blev några överfall mot mig"

Andreas Andersson, 37, blixtrade till i debuten i fotbollsfemman.
Den förre Milan-stjärnan sköt två mål när IFK Hallsberg besegrade Hoif med 5–0 (3–0).
– Men det var riktigt tufft där ute. Det blev några riktiga överfall mot mig, säger ”Adde”.

Annons
Här skjuter Andreas Andersson 3-0 för Hallsberg mot Hoif.

Den förre landslagsanfallaren spelade hela matchen i sin debut för IFK Hallsberg. Resultatet blev två mål och efteråt prisades han som bäste hemmaspelare. Över 200 åskådare såg uppvisningen på Allévallens konstgräs.

– Skönt att få spela en riktigt match. Annars har det mest blivit att jag varit med och kört på träningarna i Mariestad, som jag tränar, säger ”Adde”, som grimaserade illa efter matchen.

– Jag hade tur som inte bröt foten. Det var några fula grejer i dag. Inget som jag är van vid på den här nivån. Men jag klarade mig i alla fall från att bli skadad på riktigt.

Kan inte maxaFör det är Andreas Andersson redan sedan länge. Idrottsinvaliditeten tvingade honom att sluta spela fotboll. Och sätta en tidig punkt för en fantastisk karriär.

– Jag kan fortfarande inte maxa i löpningarna. Det håller inte knät för. Men så här funkar det att spela. Och det är skönt att kunna gå ut och göra någon match då och då. Jag har sagt till Ronny Gustavsson att jag ska försöka vara med de matcher som passar. När jag själv inte har träningar att hålla i.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons