Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandeborn redo för Dif-debut

Kvar på bänken mot Qviding och avstängd mot Öster och Åtvidaberg. Men i kväll börjar säsongen på allvar för mittfältaren Christopher Brandeborn i Degerfors IF.

Annons

– Klart jag hoppas få komma in. Jag tror att Assyriska passar min spelstil, säger nyförvärvet från Skiljebo.

Christopher Brandeborn har fått en tung inledning på sin tid i Degerfors.

Försäsongen lades i spillror av återkommande sjukdomar, och Christopher samlade bara ihop 265 minuters speltid på tolv matcher.

På grund av en incident i en träningsmatch med Skiljebo i höstas stängdes Dif-mittfältaren Christopher Brandeborn sedan av i två veckor, och missade superettanmatcherna mot Öster och Åtvidaberg och cupmatchen mot Trollhättan.

Men nu är den 20-årige mittfältaren från Västerås tillbaka på allvar. I hemmamatchen mot Assyriska i kväll kan Brandeborn, som startar på bänken, göra superettandebut.

– Klart det är kul att äntligenfå vara med igen, och jag tror att vi har goda chanser att vinna den här matchen. Vi ska utnyttja vår fart, vi är snabbare än Assyriska på naturgräs, säger Christopher som förstår att det är svårt att slå sig in i det vinnande lag Dif visat sig vara i inledningen av superettan.

– Vi har sju poäng och ligger tvåa i tabellen, så det finns inget att gnälla på, vi har gjort det bra. Men jag är här för att spela och vill spela.

Har kört tuffare träningChristopher slåss framförallt om ”Bertilsson-positionen”, den som offensiv, central mittfältare där Niklas Klingberg spelat säsongens tre första matcher för Dif. Och han hoppas få komma in och visa sin kvaliteter redan i kväll.

– Klart jag hoppas få komma in och göra ett bra inhopp. Jag tror dessutom att Assyriska passar min spelstil väldigt bra. De spelar 4-4-2 och då brukar det bli stora ytor på mitten. I hålet mellan mittfält och backlinje brukar det bli fina ytor där man kan hitta in och komma rättvänd, säger han.

Veckorna när han var avstängd tränade Christopher extra på egen hand för att hitta formen efter den turbulenta försäsongen.

– I och med att det var en tuff matchperiod med tre matcher på åtta dagar blev det inte så många fulla träningar för laget, så jag körde nästan rakt igenom på egen hand med vår fystränare Jimmy Nilsson, och det blev mycket kondition, styrka och teknikövningar. Det har gjort att jag trots skiten innan är i bra form nu. Ja, det har blivit som en längre försäsong för mig.

Nu är den slut, och kanske blir det också upp till bevis direkt för Brandeborn.

Mer läsning

Annons