Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bjöd på för enkla mål"

Kif Örebro-tränaren Rickard Nilsson hade inte svårt att analysera vad som gick fel i förlustmatchen mot Vittsjö.
– Vi gjorde för många fel och bjöd på för enkla mål, säger Nilsson efter 3–4-förlusten.

Annons

Kif Örebro har haft svårt att hitta rätt framåt under inledningen av säsongen. Bara sex mål på sju omgångar är inget vidare facit.

Mot Vittsjö lossnade ändå det offensiva spelet. Efter att Rickard Nilsson skiftat om till 4-4-2 i slutet av första halvlek blev det rejäl fart på Kif Örebro.

Nyförvärvet Linda Fransson flyttades upp bredvid Sarah Michael och såg ut att trivas utmärkt.

– Linda passade bra där. Vi får utvärdera hur vi ska spela i fortsättningen, säger Nilsson.

Bara några minuter efter Nilssons taktiska omdisposition så väggspelade sig Linda Fransson igenom Vittsjöförsvaret med hjälp av Sarah Michael och kunde reducera till 1–2.

Fransson och Michael hann även med att göra ytterligare två mål för Kif Örebro innan matchen var slut. Problemet var bara att hemmalaget, efter tafatt försvarsspel, hunnit släppa in lika många.

– Enligt statistiken hade Vittsjö fem skott på mål och gjorde fyra. Det är riktigt tungt när tjejerna spelade så bra, men ändå förlorar på grund av att vi gör för enkla misstag, säger Rickard Nilsson.

Kif Örebros sena reducering i första halvlek gav en härlig vitamininjektion. Efter pausvilan radade hemmalaget upp heta chanser. Dock utan att kunna göra mål.

– Tycker ändå att det var bra kvalité på flera avslut. Det kändes verkligen som att kvitteringen skulle komma när som helst, säger Nilsson.

Redan på onsdag får Kif Örebro chans att revanschera sig. Då gästar Umeå Behrn arena för att spela fjärde omgången av svenska cupen.

Mer läsning

Annons