Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borta minst tre månader

Här är Kif Örebros mardrömsbesked.
Landslagsstjärnan Sara Larsson har opererat sin skadade häl och blir borta minst tre månader.
– Självklart jättetråkigt. Går allt som det ska är hon tillbaka tidigast i början av maj, säger Kif Örebros tränare Rickard Nilsson.

Annons
Kifs Sara Larsson blir borta minst tre månader.

Den rutinerade landslagbacken drabbades av en hälskada under landslagets träningsläger i Phoenix i vintras. En inflammerad slemsäck i ena hälen har saboterat försäsongen och bidrar nu till att Kif Örebros stjärna missar all fotboll fram till tidigast i maj. En jättesmäll för Kif Örebro som rustar inför allsvenskan. Och det svenska landslaget som länge blir utan nyckelspelare under OS-året.

Opererades i GöteborgPå torsdagen opererades Larsson i Göteborg.

– Tidigare har hon testat men haft väldigt ont. Så det var tvunget att bli så här, säger Rickard Nilsson.

– Självklart jättetråkigt. Jag som är positivt lagd hoppas att rehabiliteringen går som den ska. Då är Sara tillbaka i början av maj. Men samtidigt är det nog för tidigt att spekulera i.

Kif Örebro spelar på onsdagen träningsmatch borta mot Tyresö. Då saknas även landslagskollegan Marie Hammarström som är sjuk.

Förbundskaptenen hoppfullFörbundskapten Thomas Dennerby ser optimistiskt på Sara Larssons chanser till OS-spel.

- (Tobias) Hysén gjorde en liknade operation efter förra säsongen och han var tillbaka till herrarnas vinterturné i januari, så det finns gott hopp. Men det förutsätter förstås att det inte blir några bakslag på vägen, säger Dennerby till TT.

Mer läsning

Annons