Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bytte VM-firande mot träning

Från det galna firandet tillbaka till verkligheten.
Marie Hammarström tränar med Kif Örebro igen.
– Det känns jättekul att vara hemma. Det är ju här jag gör det största jobbet, säger hon inför första träningen efter VM-succén.

Annons

VM har varit över sedan i lördags kväll för Sverige. Men det var ändå med trötta ögon som Kifs VM-spelare Marie Hammarström och Sara Larsson klev in på Behrn arena för att återuppta träningen på torsdagen.

Sara som bronsmatchens bästa spelare – Marie som en ny svensk nationalidol efter det mäktiga skottet som avgjorde tredjeprismatchen mot Frankrike.

Efter en halvtimme av nya intervjuer kunde duon till slut ansluta till övriga lagkamrater.

”I ett glädjerus”

– Det känns fantastiskt att vara hemma nu. Jag är fortfarande i ett glädjerus och det har varit svårt att sova varje natt. Jag har vaknat av att någon vill intervjua eller gratta mig, säger Marie och kliar sig i ögonen.

– Jag har inte fattat vad jag gör här eller vad det är för tid på året (skratt). Men det var jättekul att få träffa alla i laget. Det känns extra kul eftersom man gör det största jobbet här.

Hur är känslan att försöka ladda om nu för allsvenskan?

– Det är väl mest att man är lite sliten rent sömnmässigt. Men å andra sidan har man fått extra energi av allt som har hänt så det är inga problem alls med motivationen.

Har du hunnit att smälta allt? – Det har varit rätt hysteriskt några dagar nu. Men jag är rätt gammal och har inte så många år kvar, så det är inte läge att bli erbjuden något miljonkontrakt (skratt).

– Sedan har det varit många sms, herregud jag mår dåligt för att jag inte har hunnit svara på alla. Det har varit extremt mycket sånt. Dessutom ska jag vara med i "Gomorron Sverige" på fredag och Expressen besökte mig även på ledigheten på Öland.

Läs hela artikeln och mycket mer om VM-hjältarnas hemkomst i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons