Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockbeskedet: Ölander slutar

Här är Kif Örebros chockbesked: Emelie Ölander, 22, lägger av med fotbollen. Landslagsspelaren har tappat motivationen, skriver hon på twitter.

Annons
Emelie Ölander (t h) lägger av med fotbollen.

Klockan 21.20 på torsdagen gjorde Emelie Ölander sitt beslut offentligt. Då skrev hon på twitter det korta meddelandet: "Okej, nu har min klubb fått veta att jag lagt av med fotboll."

Ett tungt besked för Kif Örebro, som sett skadebenägna men mycket talangfulla Ölander som en viktig del i sin framtidssatsning. 22-åringen spelade så sent som i fjol i det svenska U23-landslaget, men säger sig nu ha tappat motivationen för fotbollen.

LättnadPå frågan ”hur känns det” twittrade Ölander: ”Konstigt nog är lättnad den bästa känslan att beskriv det...” Och på frågan om varför hon bestämt sig att lägga av svarade hon: ”Motivation, tyvärr.”

I Kif har Ölander spelat 17 matcher som ytterback och defensiv mittfältare, men precis som tidigare under karriären har hon fått säsongen delvis förstörd av skador. Totalt har hon spelat 68 allsvenska matcher, fyra A-landskamper (Algarve cup 2009), åtta U21-landskamper och 26 flicklandskamper.

Mer läsning

Annons